Caută
Close this search box.

FOTO. Sorina Tîrcă, numele viitorului

Viitorul handbalului (românesc și nu numai) capătă contururi ferme, din nou, la poalele Tâmpei.
El poartă numele SORINA MARIA TÎRCĂ.

Nu voi analiza acum, în detaliu, afirmația de mai sus. Fac abstracție TOTALĂ de faptul că Sorina Tîrcă (19 ani) este fiica unei personalități considerate între primele 5 handbaliste ale Secolului XX, Mariana Tîrcă, autoarea celui mai mare număr de goluri din istorie pentru o echipă națională, 2043. Repet, fac abstracție de acest lucru. Urmăresc handbalul dinaintea titlului mondial din 1970 și scriu despre același handbal de mai bine de 30 de ani, lucru consemnat și de Gazeta Sporturilor în noiembrie 2017, la aniversarea a 90 de ani ai Asociației Presei Sportive din România. Am lucrat direct, i-am cunoscut personal, i-am iubit, admirat, îi iubesc și am scris despre Gațu, Oțelea, Gruia, Penu, Birtalan, Nedef, Kunst-Ghermănescu, Grigorescu, Samungi, Licu, Munteanu, Voina și mulți alții.
Sorina Tîrcă este însă un nume care deja s-a impus puternic, dar care nu ne-a arătat, încă, nici 1 la sută din potențialul său adevărat, cel care, într-un viitor foarte apropiat, ar putea-o depăși chiar pe mama sa și va muta din loc munții și oceanele handbalului românesc și mondial. Nu spun mai mult, acum. Veți și vom vedea.
Sorina, dacă (doar) rămâi tu însăți, vei fi cea mai mare și firească împlinire a handbalului, a așteptărilor și a sufletelor noastre !

Sorina Tîrcă
 Așadar, Sorina a fost din nou MVP-ul unui turneu de forță.
Timp de trei zile, Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” a găzduit turneul internaţional de handbal „Cupa Corona 100 România”, competiţie la care au participat patru echipe: Podravka Vegeta Koprivnica (Croaţia), SCM Râmnicu Vâlcea, SCM Gloria Buzău şi Corona Braşov. Fără trei titulare în echipă, Corona a terminat competiţia pe locul 4.

Rezultatele turneului de la Brașov

Marți:
Podravka Koprivnica – SCM Rm. Vîlcea 29-23
Corona Brașov – SCM Gloria Buzău 27-27
Miercuri:
SCM Gloria Buzău – Podravka Koprivnica 25-24
Corona Brașov – SCM Rm. Vîlcea 23-31
Joi:
SCM Rîmnicu Vîlcea – SCM Gloria Buzău 28-20
Corona Braşov – Podravka Koprivnika 26-31

Clasamentul turneului: 1. Podravka, 2. SCM Rm. Vâlcea, 3. SCM Gloria Buzău, 4. Corona Braşov.

MVP turneu – SORINA TÎRCĂ (Corona Braşov)
Golgheter – SORINA TĂRCĂ (Corona Braşov)
Cel mai bun portar al turneului – Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri