Caută
Close this search box.

Furtuni puternice în Filipine: Dezastrul meteorologic a făcut până acum 22 de victime

Cel puțin 22 de persoane au murit în urma unei furtuni care a spulberat centrul insulelor Filipine în weekend, au declarat duminică autoritățile care desfășoară în continuare operațiuni de salvare în zonele afectate de inundații, informează AFP.

Numărul morților a crescut de la patru în prima zi după ce furtuna a adus ploi abundente în regiunile Bicol și Visayas de Est, provocând inundații masive și alunecări de teren, a afirmat biroul guvernamental de apărare civilă. Multe dintre decese au fost cauzate de alunecări de teren și de înec, a adăugat acesta, spunând că inundațiile ar fi trebuit să se retragă, chiar dacă perturbările meteorologice cunoscute la nivel local ca „Usman” au slăbit într-o zonă cu presiune scăzută. „Majoritatea zonelor afectate sunt sub apă, trimitem trupe și bărci de cauciuc pentru salvarea familiilor. În unele zone, apele au ajuns la acoperișurile caselor”, a declarat Claudio Yucot, șeful biroului de apărare civilă din regiunea Bicol, pentru AFP . Cel puțin 16 persoane au murit în Bicol, în timp ce alte șase au fost ucise în estul Visayas, au declarat oficiali ai apărării civile.

Mai mult de 22.000 de persoane au fugit din calea furtunii, care a distrus orezul și culturile de porumb și a lăsat inaccesibile unele drumuri și poduri, potrivit oficialilor regionali ai dezastrelor.

Analiștii guvernamentali au declarat duminică că ploaia puternică va continua în următoarele 24 de ore în nordul Filipinelor.

O medie de 20 de taifunuri și furtuni bat în fiecare an Filipine, omorând sute de oameni și lăsând alte milioane în sărăcie aproape perpetuă. Cel mai puternic a fost super taifunul Haiyan, care a lăsat mai mult de 7.360 de victime sau persoane dispărute în întreaga zonă centrală a Filipinelor în 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri