Caută
Close this search box.

Gabriela Firea trimite Corpul de control la Maternitatea Giulești

gabriela Firea

Corpul de Control al Primarului General al Capitalei va face un control la Maternitatea Giulești, a anunțat miercuri Gabriela Firea, în ședința săptămânală a Consiliului General al Municipiului București, scrie Hotnews.ro.

Maternitatea Giulești se află în subordinea Primăriei Capitalei.

Controlul recent din maternitate a fost realizat de Direcția de Sănătate Publică, la solicitarea Ministerului Sănătății, care au decis sistarea temporară a internărilor, începând din data de 30 noiembrie. Ministerul Sănătății nu poate dispune însă eventuale sancțiuni conducerii maternității, acest lucru fiind de competența Primăriei Capitalei.

Controlul Primăriei la Maternitatea Giulești a fost cerut insistent de consilerii USR din CGMB. Ana Ciceală, consilier USR în cadrul Consiliului General al Municipiului București și membru al Comisiei de Sănătate din CGMB, acuza, după ședința de marți a acestei comisii, că „Primăria nu a luat nicio măsură, nu se consideră responsabilă pentru nimic din ceea ce se întâmplă la Giulești și nici nu are de gând să facă măcar un control. Așadar, Gabriela Firea nu se simte responsabilă pentru absolut nimic în legătură cu îmbolnăvirea celor aproape 40 de nou-născuți”.
Am fost astăzi la o ședință a Comisiei de sănătate în care am cerut să vină Gabriela Firea și să explice care este situația de la Giulești și ce măsuri s-au luat. Evident, Primarul Capitalei nu a considerat că merită să-și piardă timpul cu un astfel de subiect, așa că l-a trimis la ședință pe omul său de încredere, pe viceprimarul Aurelian Bădulescu. Timp de 2 ore l-am ascultat și pe el și pe cei de la ASSMB cum se contrazic spunând ba că Spitalul Giulești este în subordinea Primăriei, ba că Primăria nu are niciun rol și nicio responsabilitate în criza stafilococului auriu.
Aurelian Bădulescu s-a încurcat atât de mult în minciuni încât nu a mai făcut față discuției, iar ședința s-a încheiat cu o criză de isterie din partea acestuia. Cert este că Primăria nu a luat nicio măsură, că nu se consideră responsabilă pentru nimic din ceea ce se întâmplă la Giulești și că nici nu are de gând să facă măcar un control. Așadar, Gabriela Firea nu se simte responsabilă pentru absolut nimic în legătură cu îmbolnăvirea celor aproape 40 de nou-născuți„, afirma Ana Ciceală, după ședința de marți a Comisiei de Sănătate din cadrul CGMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri