Caută
Close this search box.

Gata, a anunțat: Simona Halep vrea să fie port-drapelul României la Tokyo 2020 și medaliată olimpică

Marea campioană a lumii și a tenisului feminin, Simona Halep (locul 1 WTA) și-a anunțat participarea la Jocurile Olimpice din 2020, competiție de la care vrea să se întoarcă în țară cu o medalie. Ea este modestă aici, pentru că noi nu putem gândi decât la medalia de aur. Numărul 1 mondial și-a exprimat dorința de a fi port-drapel, precizând că va juca și la dublu.

“O să fiu aproape de perfecțiune dacă o să iau o medalie olimpică. Îmi doresc să joc bine și la Fed Cup. În România nu a fost un sport olimpic tenisul. Eu joc individual foarte mult, prefer să mă axez pe simplu. Este o onoare să fac parte din lotul olimpic, este cea mai mare realizare pentru toți sportivii, îți reprezinți țara, este o emoție diferită și sper să am parte de ea în 2020”, a declarat Simona Halep.

Simona abia așteaptă să ajungă la Jocurile Olimpice din 2020 și să audă imnul României în fața unui public numeros. “Momentul meu unic a fost la Roland Garros, când s-a cântat imnul și a fost cel mai frumos moment din viața mea, este cel mai plăcut moment să ți se cânte imnul pe teren. Îmi exprim public dorința de a fi port-drapel în 2020, ar fi o mare bucurie. Cu siguranță o să joc și la dublu. Mă axez pe o medalie și sper să îmi pun toată energia să se întâmple”, a mai spus Simona, cu inteligență și maturitate ca întotdeauna.

Simona Halep, numarul unu mondial in tenisul feminin, Mihaela Buzarnescu, Horia Tecau si Marius Copil fac parte din lotul olimpic de tenis al Romaniei, format din 12 jucatori si jucatoare,

Propunerile pentru alcatuirea lotului olimpic au fost facute de Federatia Romana de Tenis.

„Este o mandrie si o datorie pentru Familia Olimpica a Romaniei sa aiba in componenta cei mai buni sportivi. Ma bucur ca un lider mondial si un sportiv care deja a castigat o medalie olimpica vor face parte din Echipa Olimpica a Romaniei. Le doresc celor 12 sportivi sa isi implineasca visul de a castiga o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”
, a declarat presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu.

Horia Tecau si Florin Mergea au cucerit medalia de argint in proba masculina de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, in 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri