Caută
Close this search box.

Ginerele lui Trump, Jared Kushner, candidat favorit pentru postul de șef de cabinet al președintelui

trump

Ginerele lui Donald Trump și consilierul principal – Jared Kushner se află pe lista potențialilor candidați pentru următorul șef de cabinet al președintelui, a declarat joi presa americană citată de AFP.

Kushner, un consilier influent al Casei Albe și soțul fiicei lui Trump, Ivanka, s-a întâlnit cu liderul republican pentru a discuta postul, potrivit „Huffington Post”, care a raportat pentru prima dată știrea. „Nu sunt la curent de faptul dacă el este în vedere, dar, după cum cred că toți cei de la noi ar recunoaște, el ar fi grozav în orice rol pe care președintele îl alege să îl pună”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

Președintele a căutat în zadar un nou șef de cabinet, după ce a anunțat că John Kelly, un general pensionat cu care se confrunta, va pleca până la sfârșitul anului. Nick Ayres, șeful de cabinet de 36 de ani al vicepreședintelui Mike Pence, fusese considerat favorit pentru a obține postul, dar a anunțat că se retrage singur din cursă, dând o lovitură președintelui. Mark Meadows, un republican din Carolina de Nord a arătat un interes mai mare – dar, în cele din urmă, și-a retras candidatura.

Kushner a fost un jucător cheie în negocierile cu Canada și Mexic pentru a păstra un pact de liber schimb între țările din America de Nord. El a condus, de asemenea, eforturile de elaborare a unui plan de pace din Orientul Mijlociu pe care administrația Trump a spus că îl va dezvălui la începutul anului 2019. La 37 de ani, acesta a cultivat legături strânse cu prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, care este acuzat că joacă un rol în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, un caz care a zguduit legăturile regatului cu Occidentul.

Cu toate acestea, știrile vor da atenție avertismentelor legate de nepotism, având în vedere în special faptul că Kushner nu a avut o experiență anterioară în guvern înainte de alegerea lui Trump. Ca și cumnatul său, el a părăsit domeniul imobiliar din New York pentru a deveni unul dintre cei mai puternici actori politici din Washington.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri