Preşedintele Klaus Iohannis refuză să semneze numirile de miniştri propuse de PSD şi atacă din nou Guvernul şi pe premierul Viorica Dăncilă.

Şeful statului a spus despre liderul social-democrat Liviu Dragnea că e cel care conduce Guvernul, prin interpuşi. Reacţia preşedintelui vine după ce premierul l-a reclamat la Curtea Constituţională că blochează activitatea Guvernului pentru că nu acceptă remanierea.

Şeful statului şi prim-ministrul au la dispoziţie mai puţin de o săptămână să transmită punctele lor de vedere judecătorilor constituţionali.

13 decembrie – este termenul-limită, data la care CCR va decide probabil şi când soluţionează sesizarea referitoare la un eventual conflictul juridic între cei doi poli ai Executivului.

Klaus Iohannis a anunţat că va depune o argumentaţie solidă la CCR, în care va explica de ce întârzie răspunsul în privinţa schimbării miniştrilor.

În textul sesizării depuse de Guvern, s-a strecurat şi o greşeală. Cuvântul „miniştrii” e scris cu un „i” în plus.

Şi şeful statului a avut o eroare gramaticală în timpul unor declarații. A spus „care” în loc de „pe care”.

„PSD legiferează foarte prost – foarte, foarte prost, și asta nu este o afirmație CARE o fac așa, fiindcă nu îmi place PSD”, a spus șeful statului.

93 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =