Caută
Close this search box.

Guvernul doreşte să ia de la Ministerul Sănătății şi taxa pe viciu a lui Nicolăescu

guvernul

Guvernul vrea să ia banii care până acum erau strânși de Ministerul Sănătății prin taxa pe viciu (accize pe tutun și alcool), potrivit unui proiect de OUG consultat de G4Media.ro.

Banii, care în mod normal sunt destinați investițiilor în spitale și pentru marile programe de combatere a unor maladii cronice, ar urma să fie transferați la bugetul statului pentru plata salariilor și a celorlalte cheltuieli curente ale statului.

Astfel, proiectul de OUG prevede că vor fi abrogate din Legea 95/200 (privind reforma în domeniul Sănătății) a articolelor care prevedeau aplicarea taxei pe viciu și alimentarea din acești bani a bugetului Ministerului Sănătății.

În schimb, proiectul prevede introducerea unei noi taxe care va alimenta bugetul de stat, cel din care se plătesc salariile bugetarilor și cheltuielile curente cu administrația centrală.

Iată cum arată noul articol: „Persoanele juridice care realizează încasări din activități publicitare la produsele din tutun și băuturi alcoolice contribuie cu o cotă de 12% din valoarea acestor încasări, după deducerea taxei pe valoarea adăugată, care se constituie venit la bugetul de stat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri