Caută
Close this search box.

În loc de ”apocalipsa meteo”, ce să vezi? Se încălzește vremea …

În ultimele zile, chiar săptămâni, am auzit zeci de previziuni oficiale sau neoficiale, am citit zeci de materiale, în mod normal bazate pe anunțuri ANM, cum că ar urma o iarnă ”apocaliptică”, ”fără egal”, cea mai grea și mai cumplită posibil, încă din decembrie, cum că ar veni un ger-monstru care va distruge totul, cum nu vom mai putea ieși din case de atâta zăpadă, cum ne vom prăbuși înghețați de frig pe întinderile nesfârșite de zăpadă etc etc etc…

Dar acum, ce să vezi? După câteva nopți în care, doar într-o parte a teritoriului, temperatura  abia a coborât la limita de sus a gerului (în jur de -10 grade), vremea ”îndrăznește” să se încâlzească ! Cum? Da, ați citit bine, să se ÎNCĂLZEASCĂ. Și nu va fi singurul astfle de episod.

Să vedem cce spun specialiștii :

Precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare își vor face apariția de marți, îndeosebi în regiunile înalte, în depresiuni și la munte. Absolut normal, nu-i așa, să ningă puțin în regiunile înalte ! 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și la munte, iar în extremitatea sudică a țării acestea se vor situa ușor sub cele normale. În restul teritoriului temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice la această dată. INCREDIBIL !

Mai ridicate decât cele normale ??? Nu se poate. trebuia să fie apocalipsa …

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această săptămână vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-vestul teritoriului. În restul țării regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel climatologic normal pentru această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri