Caută
Close this search box.

În loc să dea locuri de muncă, Guvernul pregătește zile libere și ”închide” luna decembrie

Scuzată-ne fie repetiția din titlu, ÎN LOC să dea LOCURI … Dar nu se poate exprima, mai plastic decât atât, felul în care se dau zile libere cu nemiluita – sunt gratuite, nu costă nimic să le dai, așa că … se dau – și cum se formează, aparent spre bucuria ”poporului”, vacanțe inutile și lungi de câte 5 zile, practic imediat după mijlocul lunii decembrie. Lună care, mai corect, ar trebui să fie declarată lună de vacanță pentru toată lumea ! Măcar știm o socoteală.
Așadar, românii ar putea beneficia de alte două zile libere, după minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Hotărârea urmează să fie discutată în Guvern.

Astfel, angajații de la stat ar avea nevoie de următoarele  zile libere sau ”punți” cum se mai numesc: 24 Decembrie – ajunul Crăciunului și 31 decembrie – ajunul Revelionului.

Prima zi de Crăciun, în 2018, cade într-o zi de marți, iar românii beneficiază până acum de două zile libere în această perioadă: 25 și 26 decembrie, adică prima și a doua zi de Crăciun.

Dacă se va decide ca ziua de luni, 24 decembrie să fie liberă, românii vor avea parte de o minivacanță de 5 zile.

Același lucru, adică o altă vacanță de 5 zile, se va întâmpla și de Revelion, când ziua de 31 decembrie ar putea fi legată cu celelalte două zile nelucrătoare, 1 și 2 ianuarie 2019.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri