Caută
Close this search box.

Înlocuitori de surogate

Una dintre minunile lumii moderne este penetrarea treptată, la scară din ce în ce mai mare, a înlocuitorilor. Este minunat! Societatea românească nu mai trebuie să se teamă de lipsuri.

O mulţime de substanţe şi lucruri înlocuiesc alte substanţe şi lucruri, cu atâta eficiență încât nimeni nu-şi dă seama. Iar dacă îşi dă, atâta pagubă… Înlocuitorul e primit chiar cu mai multă simpatie decât originalul.

De exemplu, populația cu mijloace de subzistență precare (se-aude că și astea vor fi înlocuite cu succes de mijloace de subzistență și mai precare) a obosit să tânjească după niște mobilă de lemn prin case. Când îşi fac o locuință (aşa vine vorba), tinerii însurăţei zic bogdaproste dacă pun mâna pe un scăunel de plastic de la  vreo terasă falimentară.

De-aici, bordeiele se îndreaptă spre opulența palatelor. O noptieră de rumeguş presat, cu ușița atârnând într-o balama, devine subiectul unor fabuloase fantezii casnice. O reproducere a „Giocondei”, decupată din revista de programe teve, surâde pe un perete coşcovit, mai seducătoare decât frumoasa adevărată. Citește textul integral AICI

Citește și: „Atac asupra democrației”: Explozie puternică la sediul SKAI TV din Atena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri