Caută
Close this search box.

Intensificarea protestelor din Franța: 80 de persoane rănite și alte 107 arestate

Protestele „vestelor galbene” de la Arcul de Triumf din centrul Parisului s-au intensificat după ciocniri cu poliția în timpul unui al treilea weekend de demonstrații, informează BBC.

Poliția a tras cu gaze lacrimogene, grenade de paralizie și tunuri de apă pe Champs-Elysées, în timp ce protestatarii mascați au aruncat cu proiectile în ofițeri. Ceea ce a început ca proteste asupra taxei pe combustibil împotriva președintelui Macron s-a transformat în furie generală privind costurile ridicate de trai. Macron spune că politicile privind combustibilii sunt necesare pentru combaterea încălzirii globale.

Cel puțin 80 de persoane au fost rănite, inclusiv 14 membri ai forțelor de securitate. Primul ministru Edouard Philippe a declarat că au fost întocmite 107 arestări. Ministrul de Interne, Christophe Castaner, care a vizitat scena, a scris pe Twitter că au existat „1500 de agitatori în afara perimetrului de securitate care au venit să lupte”. El a numit protestele „o insultă pentru republică”.

Magazinele din oraș au fost închise ca urmare a violențelor și un martor ocular a declarat agenției de știri Reuters că pompierii au fost chemați la un incendiu dintr-o clădire din apropierea Champs-Elysées.

Ministerul francez de Interne a declarat că cel puțin 75 000 de persoane s-au confruntat în Franța în cele mai recente mitinguri „gilets jaunes”.

La începutul acestei săptămâni, Macron a încercat să obțină un ton conciliator, spunând că era deschis ideilor privind modul în care ar fi putut fi aplicată taxa pe combustibil. Însă, discursul său nu a fost receptat pozitiv, opinia publică considerând că acesta nu înțelege și nu este în contact cu problemele oamenilor obișnuiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri