Sorina Pintea şi-a exprimat joi seara, la Realitatea TV, nemulţumirea că unii manageri de spitale nu au făcut demersurile pentru aprovizionarea cu imunoglobulină.

Întrebată pe cine ar da afară, Sorina Pintea a răspuns: „Vreo 20 de manageri de spital, în prima fază, pe vreo 40 i-aş reinstrui, aş lucra cu puţini”.

Ea a adăugat că nu poate face acest lucru întrucât există spitale care sunt în subordinea autorităţilor publice locale şi judeţene, unde ministrul Sănătăţii nu poate interveni.

„Sunt spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii, unde ministrul Sănătăţii are competenţă, sunt spitale din subordinea autorităţilor publice locale şi judeţene unde ministrul Sănătăţii nu poate interveni. Acolo, autoritatea are dreptul să demită sau să organizeze concurs pentru manager, dar ministrul Sănătăţii, nu.

Dar, atunci când lupţi, Guvernul alocă bani pentru a achiziţiona imunoglobulina şi pe mecanismul de protecţie. Avem, în acest moment, 49 de kilograme, mi s-a spun că ajunge pentru trei luni şi mai mult.

Aducem până în 31 decembrie încă 7.200 de fiole şi apar, inclusiv mesaje primesc, că la spitalul X nu există imunoglobulină, vă spun sincer, nici nu mai ştiu ce să spun, cum s-o numesc?”, a declarat Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii nu înţelege de ce trebuie să apară la televizor pentru a le explica managerilor de spitale procedurile şi a punctat că „nu e treaba ministerului să trimită imunoglobulină, ci e treaba managementului spitalicesc, spitalului, să o ceară”.

65 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =