Caută
Close this search box.

Întrunire OPEC la Viena: Discuții privind reducerea producției de petrol în timp ce Trump vrea să păstreze „robinetele deschise

Membrii OPEC și alte țări producătoare de petrol se reunesc joi, la Viena, pentru a discuta despre reducerea producției pentru a susține prețurile, chiar dacă președintele american Donald Trump le-a cerut să mențină robinetele deschise, informează AFP.

Miniștrii petrolului din 20 de țări s-au adunat în capitala Austriei pentru negocieri pregătitoare înainte de întâlnirea de două zile la sediul Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol. Delegații au fost relativ tăcuți despre discuțiile desfășurate cu ușile închise în unele dintre cele mai exclusiviste hoteluri din Viena, chiar dacă Trump a cerut, pe Twitter, producătorilor să păstreze pomparea pentru a se asigura că marfa rămâne accesibilă. „Sperăm că OPEC va menține fluxurile de petrol așa cum sunt, nu restricționate. Lumea nu dorește să vadă sau să aibă nevoie de prețuri mai ridicate la petrol!” a declarat Trump, care a acuzat în trecut în mod repetat cartelul că menține prețurile în mod artificial ridicate.

La sfârșitul anului 2016, membrii obișnuiți ai OPEC și-au unit forțele cu alte țări în afara înțelegerii pentru a scădea în comun producția de petrol în încercarea de a reduce oferta pieței saturate care influența prețurile la momentul respectiv. Mișcarea coordonată – care a fost extinsă de atunci – a stimulat un raliu lung al prețurilor petrolului până în octombrie 2018.

În ultimele două luni, însă, prețurile au scăzut din nou, iar un baril de țiței Brent, punct de referință european, este în prezent de aproximativ 60 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri