Caută
Close this search box.

Iohannis: Da, este în discuţie un referendum pe justiție

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un anunţ extrem de important pentru viitorul justiţiei şi  al României.

Iohannis a declarat, marţi, că în România democraţia este în pericol şi s-a întrebat cum se poate că în anul 2018 să ajungem „să discutăm pe fţă despre amnistie şi graţiere pentru că nişte penali conduc partidul de guvernare”.

Referitor la un referendum pe Justiţie, şeful statului a spus că acesta este „în discuţie”.

„Da, este în discuţie acest referendum. Ştiţi bine că am făcut primii paşi încă de acum câtăva vreme. Poate vă amintiţi acea fază când am spus fără penali, când am spus că atâta timp cât voi fi preşedinte nu vom avea premier penal.

E bine să judecăm pe cine votăm, ce votăm. Dar cel mai important lucru e să votăm. În 2016 au considerat că nici unii, nici alţii nu sunt grozavi şi iată catastrofa.

Cum putem să ajungem în anul 2018 şi să discutăm pe faţă despre amnistie şi graţiere pentru că nişte penali conduc partidul de guvernare?

Nici după război persoane penale nu au ajuns la conducerea statului şi dacă a dat Ceauşescu graţiere, a dat-o pentru că a fost o aniversare a statului, dar în nici un caz ca să spele dosare.

În România democraţia este în pericol şi trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Referendum vom vedea, vom discuta, dar votul decide”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit ziare.com la o întâlnire cu o serie de tineri, marţi, la o cafenea din Capitală.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat în ianuarie 2017 procedura pentru organizarea referendumului privind Justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

„Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, anunţa Administraţia Prezidenţială.

Pe 13 februarie 2017, Parlamentul vota, în unanimitate, avizarea referendumului propus de președinte.

 

 

Un răspuns

  1. Doamna Apostol, inteleg ca d-voastra ati creat aceasta „minune” de articol si va multumesc.
    „Nazistul de supa” (bineinteles ca ma refer la cel din Seinfield) simte ca in preajma-i se balangane un madular mai viu decat cel al metreselor de la Cotroceni, care-i fac „vanturi”. doar, doar, de l-o lua odata vantu` si sa-l duca „unde-a nins si nu s-a prins” si sa nu mai vedem chipul strain si sa nu mai auzim vocea de rac pe plita, cu „timbrul vocii” lui, neromanesc, necultural, neinteligent, nelalocul-lui, neprecizat mai distinct, neacceptat, vulgar pentru urechile de romani si anacronic pentru urechile de ceara marcate „uber alles”, inutil in „marea lui creatie” precum un neg intr-o zona intima proeminenta si care nu este in stare (in starea lui cea mai vie) sa aduca acest popor intr-o „noua stare” de emulatie nationala si sa-si depaseasca (o data pentru totdeauna) frustrarile din creierul primar, angoasele infertile, muzica tenebra, cantecul lebedei negre pe fond negru si stupide precum intunericul… „ece homo”.
    In fata acestui individ gaunos ma simt atins si protejat de „pura creatie”, „noli me tangere” (oricum n-ai nici o sansa) dar fa-o, palarier minimal, macar pentru copii nostri (cati copii ai tu?), nu distrge ceea ce nu poti intelege, nu urati mai mult ceea ce este deja urat, retrage-te, pret de o expiratie mai lunga, cat un nou mandat si sfarsitul acestuia si lasa-ne in lumea noastra sa ne chinuim cu glasul nostru, cu portul nostru, cu obiceiurile noastre, cu viciile noastre (care sunt „parfum” pe langa ale voastre), cu copii nostri si educatia lor si painea pe care le-am pus-o, uneori cu greu, pe masa dar liberi, fara imixtiuni, fara „bune intentii” si fara asa zise „ajutoare”.
    Lasati lucrurile asa cum sunt si noi singuri ne vom descurca. Doar lasati-ne. Calatoriti.
    Trista amintire ce va insoti va fi legata (sau se cere) doar de publicitatea legata de redarea, din nou a Palatului Cotroceni copiilor (in clasa a VI-asea am castigat premiul intai cu Balada lui Ciprian Porumbescu) asa cum a fost si trebuie sa ramana, etern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri