Caută
Close this search box.

Iohannis: ”PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale țării. Nu există o propunere valabilă pentru funcția de șef de Stat Major al Armatei. Va continua Nicolae Ciucă”

klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat vineri şedinţa CSAT pentru a analiza propunerea pentru conducerea Statului Major General al Armatei Române. PSD l-a propus pe general-locotenentul Dumitru Scarlat, însă Iohannis i-a prelungit mansatul lui Nicolae Ciucă, cel care se închiera pe 31 decembrie 2018.

„O situație foarte neplăcută care arată o dată în plus că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale țării. În stiația de față nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcția de șef de Stat Major al Armatei .Această situație generată de incompetența PSD trebuie rezolvată. Am luat decizia de a semna și am trimis spre publicare decretul care prelungește mandatul generalului Nicolae Ciucă, un exemplu al armatei române. Dar cred că Armata României trebuie să știe cine și cum o conduce”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Nicolae Ionel Ciucă s-a născut pe 7 februarie 1967, în judeţul Dolj şi este un general român de armată. De la data de 1 ianuarie 2015 a fost numit în funcţia de Şef al Statului Major General, după ce l-a înlocuit pe Ştefan Dănilă, care a deţinut funcţia din 28 decembrie 2010 şi până în 2015.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Beniamin Leș, anunţase că nu îi va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă în urmă cu două zile: „Nu voi prelungi acest mandat al șefului Statului Major al Apărării. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat eu în arhive, a fost o singură situație în care s-a prelungi mandatul unui fost șef al Statului Major al Apărării și am dorit să mențin aceeași cutumă. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă pentru că am lucrat cu dânsul aproape doi ani, știu capacitățile domniei sale, știu ce a făcut pentru Armata României și ce poate face”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri