Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis despre Ordonanța lui Teodorovici: Noile taxe aruncă în aer economia

Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a reacționat dur, miercuri, după ședința CSAT, cu privire la Ordonanța anunțată de Teodorovici, spunând că aruncă în haos economia. Iohannis a făcut apel să se renunțe la această ordonanță.

Şeful statului a comentat că demersul Guvernului este o dovadă că e „o problemă cu bugetul”. „N-au bani, nu ştiu cum să facă rost de bani şi inventează pe picior noi impozite şi taxe”, a spus preşedintele.

Șeful statului a amintit că PSD și premierul Dăncilă au promis că nu vor mări taxele, însă acest lucru se întâmplă. „Dacă PSD a anunțat acum câteva luni de zile că nu va introduce noi impozite și taxe și acum, la sfârșitul anului, vine cu o OUG intitulată fel de fel, fiindcă se amestecă fel de fel de lucruri pentru a lua bani din economia privată, este clar că nu sunt bani la buget”, a spus el.

„Se introduce un nou concept, taxa din lăcomie, din lăcomie a PSD-iștilor”, a mai spus Iohannis.

Președintele a adăugat că proiectul de ordonanță „nu are o analiză de fundamentare și vine cu idei nemaiauzite până acum”. 

„O chestiune foarte îngrijorătoare. Toți am aflat cu surpindere că guvernul pregătește OUG pentru a introduce noi taxe și impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmație a premierului după aprobarea guvernului în Parlament. Premierul spunea că nu va introduce noi impozite și taxe. Iată că introduce! Această OUG nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic, nici cu cei din mediul instituțional. Proiectul vine cu idei nemaiauzite. Aruncă în haos economia. Se prevede supraimpozitarea companiilor din energie. Singurul rezultat pe care putem să îl ghicim e că vom plăti toți mai mult pentru curent și gaz. Alt rezultat nu văd acum. În telecomunicații, responsabilii din domeniu mi-au spus că îi va afecta și vom plăti mai mult pentru telefonie și internet. E doar începutul, ne așteptăm ca toate să se scumpească. Se introduc nenumărate modificări, în ultimul moment, fără dezbatere, fără analiză de fundamentare. Se introduce un nou concept: taxa din lăcomie. Din lăcomia PSD-iștilor pentru bani mai mulți. Aceste lucruri vor da peste cap toată economia și, mai grav, vor da peste cap bugetele tuturor românilor. Astfel măsuri prost gândite vor fi suportate și plătite de oamenii de rând”, a declarat Iohannis, la Cotroceni.

Citește si: Donald Trump îndeamnă Kosovo să încheie un acord istoric cu Serbia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri