Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, reacție în scandalul remanierii: România nu are prim-ministru. Este evident că acest Guvern e condus de infractorul Dragnea

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat, vineri, după de Guvernul a atacat la CCR tergiversarea șefului statului în scandalul ultimei remanieri. De asemenea, a afirmat că PSD guvernează prost și că ”Dragnea nu mai știe să facă politică”.

”Este evident că acest Guvern este condus de infractorul Dragnea”, a afirmat Iohannis.

”Curtea, probabil, va da un răspuns, dar CCR nu va rezolva problema. Conflictul este de natură politică, nu constituțională”, a declarat KLaus Iohannis.

”România nu are prim-ministru (…). Fara să ma contacteze, fără a avea un dialog, doamna prim-ministru mi-a trimis în plic o solicitare de remaniere. (…) Această doamnă nu înțelege cum funcționează statul”, a mai declarat șeful statului.

Președintele a spus în final că refuzul său de a numi noii miniștri nu blochează activitatea Guvernului, așa cum au reclamat Dăncilă, Dragnea și ceilalți lideri ai PSD.

„Dacă s-a ajuns în această fază să stabilească CCR, voi aștepta decizia CCR și după aceea voi acționa constituțional”, a precizat el.

Vineri, Guvernul a depus la Curtea Constituțională sesizarea pe tema remanierilor, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de vineri a Guvernului.

”Nu ne-am dorit acest lucru, dar interesul României este mai presus decât jocul politic sau campania electorală”, a declarat Viorica Dăncila, motivându-si, astfel, acțiunea politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri