Caută
Close this search box.

Kremlinul se va ocupa de marinarii ucraineni în conformitate cu legea rusă

Moscova va rezolva problema marinarilor ucraineni capturați în Marea Azov în conformitate cu legea rusă, recunoscând în același timp poziția cancelarului german Angela Merkel, informează RIA citându-l purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au cerut vineri Rusiei să elibereze marinarii ucraineni, pe care i-a capturat împreună cu navele lor luna trecută în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov.

Un răspuns

  1. Ce-mi place la rusi este ca atunci cand fac ceva „inedit” nu mai lasa loc de interpretari juridice ci doar de „negocieri”.
    Ma uit la acest surogat neviabil numit Ucraina (care nu va intra nici in UE si nici in NATO) in universul de timp minimal al „anno domini” 2030 si care se „baga in seama” de parca ar fi „l`ombelico del mondo” cand ei bietii, „sustinutii” dar de fapt (cum ziceam) bietii, se zbat (filozofic vorbind) intre „certitudini si indoieli” legate de ingredientele ce pot fi puse la o ciorba de sfecla rosie, mai ceva ca la ingredientele unei ciorbe a`la Venezuela. Daca poate sa „fie” dar am indoieli.
    Si ma uit iar la rusi si la podul peste stramtoarea Kerci. Mai Doamne Sfinte, aici cred ca e Necuratu`, cand aveai Tu gripa. Pe sub podul acela nu pot trece decat iahturile lui Porosenko dar flota din marea Azov este captiva pe vecie intr-o „mare” a carei importanta este dictata de rusi, deci inutilizabila. Cred ca „tortul” lor e numai „cirese”.
    Si ma mai uit si la Nord Stream 2 si ma mai uit si la cele 10 milioane de dolari (mama), pentru dotarea „armatei ucrainiene” si la vocea de silfida gotica a Angelei (a`propos, Dalia Neagra a Lituaniei si fratiorul geaman ramas inca in viata, au amutit) care se pare ca este inutil se „sus” pentru a mai putea fi auzita de vreun pamantean si ma uit si la Orban si la Milos Zeman (fara mila) si as vrea sa ma pot uita si la acest ultim neamt (posibil sa ma insel) care va mai conduce destinele tarii mele neunite.
    Si vreau ca romanii „mei”, subjugati de acest stat surogat sa fie eliberati, nu de rusi ci de „prietenii” de conjunctura (americani sau europeni), care uita de „reunificarea Germaniei” (consider ca separarea a fost un rapt politico – militar) dar si iar dar, care accepta inegalitatea prin care „ce este valabil pentru caini nu este valabil si pentru catei”.
    Au fost si altfel de oameni, i-am vazut, mai fara optiuni dar si mai dezintersetati, au fost barbati de stat care au gandit altfel, pentru ca nu se mai putea dar chiar daca nu se mai putea, fara libertatea „arbitrului nobil” nimic nu ar fi putut intreprinde aceasta „schimbare” care ne-a schimbat pe toti. Le datoram respect.
    „Rămâneţi dară cu bine, sunte firi vizionare,
    Ce făceaţi valul să cânte, ce puneaţi steaua să zboare,
    Ce creaţi o altă lume pe-astă lume de noroi;
    Noi reducem tot la pravul azi în noi, mâini în ruină,
    Proşti şi genii, mic şi mare, sunet, sufletul, lumină, –
    Toate-s praf… Lumea-i cum este… şi ca dânsa suntem noi.”
    Dupa acest moment lucrurile pareau ca pornesc pe un drum mai bun pentru toti (nu a fost asa) iar astazi nu mai accept ideea ca noi romanii nu suntem „bine priviti” de cancelariile acestor „ogari de cenusa”, care de la noi au luat cam tot si am devenit neinteresanti dar care au interese intr-o entitate, inca necucerita economic si nici garantata militar dar pe care o vor (doar in vederea exploatarii ei si aducerea la „rang” de colonie). Cine nu invata din istorie va suferi toate ororile ei.
    Iar „tema minima”, eliberarea „marinarilor ucrainieni” adica SBU, nu cred ca ar trebui sa mai creeze vreun „frison”, nici macar mediatic intr-o tara care are romani care nu mai sunt lasati de aceasta entitate efemera nici macar sa mai invete limba literara si gramatica romaneasca.
    Romani, sculati-va in picioare dar nu numai pentru a avea cea mai „inalta pozitie” din care sa faceti temenele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri