Caută
Close this search box.

Legea pensiilor, la vot final în Camera Deputaților

camera deputaţilor

Vot final pentru noua lege a pensiilor, care va scoate din buget, în 2019, cu 8,45 de miliarde de lei mai mult decât în acest an.

Momentul a fost amânat, săptămână trecută, deoarece PSD şi ALDE nu aveau majoritate în Camera Deputaţilor. Au negociat cu UDMR şi, se pare, au obţinut voturile lor. În schimb, au introdus un amendament în lege şi au promis că alte măsuri propuse de aceştia vor fi adoptate în sesiunea viitoare. Amendamentul adoptat este cel conform căruia persoanele cu handicap grav pot ieşi la pensie după ce cotizează doar o treime din stagiu şi nu 15 ani, a fost adoptat. O propunere similară a venit şi de la PNL, potrivit Digi24.ro.

Conform noii legi, românii îşi vor putea cumpăra vechime şi dacă nu au cotizat 15 ani. Însă, contribuabilii trebuie să aibă un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani ca să poate primi pensia minimă. Mamele care au cel puţin trei copii pot ieşi mai devreme la pensie. Totodată, se dă posibilitatea pentru cei care au cotizat cel puţin 15 ani să aleagă dacă vor pensie sau indemnizaţie socială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri