În ședința CSAT din 28 decembrie, se forțează schimbarea șefului Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, la cererea expresă a lui Liviu Dragnea!

Vineri, va avea loc la Cotroceni una dintre cele mai tensionate ședințe ale Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Ministrul Apărării, Gabriel Leş, la solicitarea expresă a lui Dragnea, va solicita încetarea mandatului actualului șef al Statului Major al Armatei, generalul cu patru stele Nicolae Ciucă.

Mai mult, se va duce la președinte cu un nume pus în plic de Liviu Dragnea. Comandantul suprem al Armatei României este președintele țării. Niciodată, după 1990, nimeni nu i-a impus președintelui un șef al Armatei Române.

Armata o redută onestă a țării, emblema Românei în NATO și în parteneriatul strategic cu Statele Unite!

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat miercuri, 19 decembrie, că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării, aflat în funcție din ianuarie 2015.

„Nu voi prelungi acest mandat. Legea prevede un mandat de patru ani de zile cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi-am dorit să menţin aceeaşi cutumă. (…) Mandatul se încheie pe 31 decembrie”, a declarat Gabriel Leş la Antena 3.

Leș a mai spus că documentele privind îndepărtarea lui Ciucă de la șefia Statului major au fost transmise deja Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Miza schimbării lui Ciucă de la șefia Armatei, cerută insistent de Liviu Dragnea, o constituie marile contracte de înzestrare. Cât a condus armata, Ciucă s-a împotrivit unor achiziții considerate inutile sau nerezonabile din punct de vedere al condițiilor financiare.

Un astfel de contract dorit de PSD, căruia Ciucă i s-a opus, a fost cel pentru înzestrarea forțelor navale cu patru corvete. cea mai bună ofertă este a francezilor de la Naval Group, care a garantat că, dacă România are probleme de parcurs în finanţare, Franţa le va acoperi. Pe de altă parte, corveta franceză este integrată cu tehnologie militară franceză şi este o creaţie de ultimă generaţie.

Celelalte două oferte sunt cea a italienilor de la Fincatieri (cea mai slabă, adică scumpă) şi cea a olandezilor de la Damen, care propun să construiască o corvetă veche de 20 de ani, ca proiect, utilată cu tehnologie americană.

Presa română a scris despre complimentările reciproce dintre gruparea lui Dragnea şi cupla dintre Damen şi ministrul olandez al Apărării. Toate hotărârile CSAT se iau prin consens.

269 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here