Caută
Close this search box.

Macron: Vreau să decretez stare de urgență economică și socială

macron

Stare de urgență economică şi socială în Franța, decretată de Emmanuel Macron.

„Aceste violențe nu sunt în beneficiul nimănui. Am văzut cu toții ce s-a întâmplat, cum unii au profitat de această situație. Am văzut cu toții cum unii au încercat să afecteze stabilitatea republicii. Nici o nemulțumire nu poate să justifice aceste atacuri împotriva poliției, jandarmeriei.

Libertatea noastră există tocmai pentru faptul că fiecare poate să își exprime în mod liber opiniile. Fără să se teamă. Dar când situația degenerează, se înrăutățește. Trebuie să domnească un calm și o ordine republicană.”

Președintele Franței a criticat actele de violenţă, însă a recunoscut că există nemulţumiri legitime ale protestatarilor:

„Vreau să găsim o soluție pentru toți francezii, pentru că trebuie să respectăm această prietenie care unește națiunea franceză. Și pentru că înaintea acestei crize am fost ales totuși. Și nu am uitat ce promisiuni v-am făcut în campania electorală.

Vreau să decretez stare de urgență economică și socială.

Multe persoane sunt nemulţumite de condiţiile de trai şi simt că nu au fost ascultate”, a precizat Macron.

„Îmi asum partea de vină pentru situaţie – este posibil să fi lăsat senzaţia că am alte griji şi priorităţi. Ştiu că unii dintre voi aţi fost răniţi de cuvintele mele”, a declarat el.

Macron a anunțat măsuri precum creșterea salariului minim cu 100 de euro pe lună începând din anul 2019. De asemenea, orele suplimentare vor fi plătite şi nu vor mai fi impozitate.

„Ne dorim o țară în care oamenii să poată trăi cu demnitate din muncă. Cer Guvernului şi Parlamentului să facă ce este necesar. Salariul minim va creşte cu 100 de euro pe lună începând din anul 2019. Orele suplimentare vor fi plătite şi nu vor mai fi impozitate.

Le voi cere tuturor angajatorilor care pot să ofere prime de sfârşit de an să facă acest lucru, fără a fi impozitate”, a spus Macron, citat de digi24.

Macron a anunţat şi anularea unei creşteri a taxelor pentru pensionarii cu venituri mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri