Caută
Close this search box.

Mesajul de Crăciun al principesei Margareta: „Am făcut legământ să continui munca tatălui meu, pentru stabilitatea României”

Custodele Coroanei, principesa Margareta, a transmis românilor un mesaj de Crăciun, în care vorbeşte despre secolul scurs de la Marea Unire şi încheierea Primului Război Mondial, dar şi despre faptul că România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019.

„A trecut un an de doliu pentru familia și pentru țara noastră. După Regina Ana, Regele Mihai a plecat la cele veșnice, lăsând tristețe și un mare gol în sufletele noastre. Dar părinții mei au trăit fiecare zi a vieții lor convinși că pentru țara noastră există un „mâine”. Mama mea spunea adesea: „Mâine este o nouă zi”! Asemenea ei, aș dori să vă transmit câteva gânduri, înainte de a începe un an nou”, spune Custodele Coroanei în mesajul său.

„La cumpăna dintre ani, avem ocazia să contemplăm trecutul, la un secol de la Marea Unire și de la încheierea Primului Război Mondial. În același timp, avem datoria de a privi cu limpezime spre anul care vine, când, pentru prima oară în istorie, România va avea președinția Consiliului Uniunii Europene. Centenarul Marii Uniri a fost cea mai mare sărbătoare a întregului an. Dar Primul Război Mondial a fost o sângeroasă tragedie și România Mare a fost obținută cu un imens sacrificiu uman. De aceea, suntem uniți în sărbătoarea noastră fără triumfalism, dar cu mândrie națională. Centenarul sfârșitului Marelui Război este și un moment de comuniune în Europa. Comemorăm sacrificiul poporului nostru, dar onorăm și memoria tuturor soldaților din alte țări, atât dușmani, cât și aliați, care au luptat pe pământ românesc acum un secol. Ne rugăm pentru sufletele lor și ne alăturăm restului continentului, spunând: nicio problemă europeană nu va mai fi vreodată rezolvată prin violență”, se arată în mesajul principesei Margareta, citat de Mediafax.

„România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019. România va fi capabilă să încheie președinția cu succes, oricât de dificil ar fi acest lucru. Sunt sigură că angajamentul nostru față de Uniunea Europeană rămâne constant și solid. Oriunde mă aflu, în localitățile țării și în Republica Moldova, sunt mișcată de bunăvoința exprimată pentru Familia Regală, dar și de deschiderea față de Instituția Coroanei, față de capacitatea ei de a inspira și de a încuraja oamenii la fapte bune”, potrivit aceluiaşi document.

Iar Custodele Coroanei încheie mesajul de Crăciun prin cuvintele „Am făcut legământ să continui munca tatălui meu, pentru prosperitatea și stabilitatea României, pentru a consolida poziția ei internațională. Toate acestea reprezintă o datorie care nu se încheie niciodată. Din adâncul inimii doresc tuturor românilor din țară, din Republica Moldova și din toate colțurile lumii mulți ani fericiți, cu sănătate și pace sufletească! Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri