Caută
Close this search box.

Mihail Gorbagiov, mesaj de omagiere a personalității lui George H.W. Bush

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, a salutat rolul pe care George H.W.Bush, fostul președinte american decedat vineri, l-a avut în a pune capăt războiului rece şi cursei înarmării dintre SUA şi URSS, informează dpa.

Bush a purtat negocieri cu Gorbacov înainte ca Uniunea Sovietică să se destrame, în 1991, şi cei doi lideri au semnat un acord pentru controlul asupra armelor care a redus în mod substanţial arsenalul nuclear al celor două ţări.

„Multe dintre amintirile mele se leagă de el. Am lucrat împreună în anii de mari schimbări. A fost o perioadă grea, care a necesitat o responsabilitate uriaşă din partea fiecăruia. Rezultatul l-a constituit sfârşitul Războiului Rece şi a cursei de înarmare nucleară”, a declarat Gorbaciov, citat de agenţia de presă Interfax. „Vreau să aduc un omagiu lui George Bush pentru contribuţia sa la această realizare istorică. El a fost un partener adevărat”, a spus Gorbaciov.

Fostul preşedinte american, George Herbert Walker Bush, a murit la vârsta de 94 de ani, a anunţat, în seara zilei de 30 noiembrie 2018 (potrivit orei locale), fiul său, de asemenea ex-preşedinte, George Walker Bush.

Mandatul său ca preşedinte al SUA, din 20 ianuarie 1989 până în 20 ianuarie 1993, a fost definit de politica externă. În timpul său, a căzut zidul Berlinului în noiembrie 1989, Statele Unite au invadat Panama în decembrie 1989, înlăturându-l de la putere pe generalul Manuel Noriega, iar în 1990 a izbucnit primul război din Golful Persic, odată cu invazia Kuweitului de către Irak, iar Uniunea Sovietică s-a dezintegrat. George Bush a contribuit la accelerarea negocierilor pentru înfiinţarea acordului de liber schimb NAFTA (North American Free Trade Agreement), între Canada, SUA şi Mexic.

Sursa: Agerpres

Citește și: Incredibil. Noile autobuze turcești aduse de Firea, făcute KO de frig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri