Caută
Close this search box.

Noi proteste au loc în Franţa. 89.000 de poliţişti vor fi detaşaţi

noi proteste

Cel puțin 89 de mii de polițiști vor fi detașați pe străzi, după ce s-au anunâat noi proteste. Vehicule blindate vor asigura paza în capitala Franței, a anunțat premierul, potrivit BBC News.

Imagini șocante filmate în Franța. Peste 150 de copii au fost arestați de forțele de ordine și au fost puși să stea în genunchi cu mâinile la ceafă. La Paris se anunță un nou protest mâine, iar Turnul Eiffel și Muzeul Luvru se închid.

Copii în vârstă de 12 ani se numără printre cei 153 de elevi de la un singur liceu din Franța, care au fost arestați de forțele de ordine în urma protestelor. Pe rețelele de socializare au fost distribuite imagini șocante, în care mascații i-au pus pe minori să stea în genunchi și cu mâinile la ceafă.

Mai mulți oameni au aruncat cu pietre în polițiști. Din spate a venit o a doua patrulă, care i-a arestat. Au fost toți șocați.

Filmarea în care forțele de ordine îi păzesc pe elevii liceului Saint-Exupéry din localitatea Mante-la-Jolie a stârnit controverse pe numeroase rețele de socializare. Mascații le-au spus copiilor că sunt acuzați că au participat la un protest violent.

Turnul Eiffel şi mai multe muzee pariziene, între care Luvrul şi Musee D’Orsay, vor fi închise mâine, când sunt anunţate ample manifestaţii ale “vestelor galbene”. Asta mai ales după ce Arcul de Triumf a fost vandalizat, săptămâna trecută.

Ministerul francez de Interne a mobilizat 89 de mii de poliţişti, în toată Franţa, de teama unor noi episoade de haos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri