Caută
Close this search box.

Noul guvern al Mexicului pregătește vânzarea avionului fostului președinte

Avionul mare și luxos folosit pentru deplasări de fostul președinte al Mexicului este pe punctul de a fi vândut într-una din primele mișcări ale noului președinte pentru a scăpa țara de ceea ce el a definit ca un simbol înverșunat al excesului, informează Reuters.

„Vindem toate avioanele și elicopterele pe care le foloseau politicienii corupți”, a declarat președintele Andres Manuel Lopez Obrador într-o campanie din Xalapa, Veracruz, aproape de sfârșitul primei zile în noua funcție. Mulțimea a aprobat această declarație.

Ministrul de finanțe Carlos Urzua a convocat o conferință de presă la Ciudad de Mexico, la care a participat o mică armată de reporteri locali, în fața unui Boeing 787 Dreamliner, pentru a anunța că avionul „foarte curând” va fi pus în vânzare. Fotografii și echipele de filmare au avut apoi acces în aeronavă pentru a vedea ei înșiși interiorul înconjurat de sigilii oficiale guvernamentale pe pereți și monitoare cu ecran plat, precum și dormitorul prezidențial și ceea ce părea a fi o baie cu marmură. Avionul prezidențial de 218 de milioane de dolari achiziționat la sfârșitul anului 2012 este unul dintre cele 60 de avioane guvernamentale care vor fi vândute, în plus față de 70 de elicoptere, a declarat Urzua. Acesta va zbura luni, la aeroportul Victorville din sudul Californiei, la recomandarea Boeing, deoarece așteaptă un nou proprietar, potrivit unei declarații a ministerului de finanțe.

În cadrul campaniei, Lopez Obrador a bifat alte promisiuni ale campaniei populiste, inclusiv încheierea pensiilor pentru foștii președinți și o reducere a salariilor pentru înalți funcționari guvernamentali pe care el le-a descris drept economisire semnificativă a banilor.

Sâmbătă dimineața, chiar înainte de inaugurarea sa oficială, veteranul de stânga a ordonat deschiderea ușilor la Los Pinos, reședința opulentă a președinților mexicani. Oamenii au vizitat grădinile, au alergat pe coridoare pentru a cerceta birourile și camerele și au ascultat ansamblurile muzicale invitate să cânte.

Cunoscut pentru viața lui frugală, Lopez Obrador a spus adesea că nu va trăi la Los Pinos și, în schimb, va transforma proprietatea extinsă într-un centru cultural. Lopez Obrador a câștigat alegerile, în mare parte, prin faptul că a recunoscut dezgustul pentru elita de guvernare a Mexicului, privită de mulți ca fiind exagerată și profund coruptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri