Caută
Close this search box.

Nu-i de glumă. Cel mai titrat ziar din lume critică vehement Guvernul de la București

Guvernul de la Bucureşti este nu numai sub tirul presei occidentale în ultima perioadă – exact în timp ce România se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului UE – , ci și sub un val de critici venit tocmai de peste ocean.

Celebra publicaţie americană ”The New York Times”, cu o vechime de 167 de ani și cu cel mai mare număr de premii între ziarele din întreaga lume, fiind cel mai citit din SUA (alături de USA Today și The Wall Street Journal), publică un articol intitulat „România, luptând cu UE, se pregăteşte să o conducă într-un moment crucial„. Semnat de jurnalistul Kit Gillet, care trăieşte în România şi a semnat în ultimii ani mai multe articole pro-DNA, articolul din New York Times este o recapitulare a conflictelor dintre Guvernul PSD-ALDE şi UE şi a acţiunilor puterii politice în domeniul justiţiei.

„Guvernul României este pe un traseu de coliziune cu Uniunea Europeană exact în momentul în care este planificat să preia un rol de conducere în organizaţie. (…) În acelaşi timp, guvernul de la Bucureşti continuă schimbările în sistemul de justiţie care au fost criticate vehement la Bruxelles, iar oficiali de rang înalt din ţară apără poziţia guvernului printr-un limbaj eurosceptic”, se arată în articolul din ziarul american.

Un răspuns

  1. Pornind de la titlu (scuze), guvernul este un substantiv comun (nu propriu) majuscula „G” putand fi aplicata doar la inceputul unei propozitii (se pare ca s-a utilizat vreo traducere automata care nu are inserata, ca nu prea „se merita” si limba „R”omana).
    Citesc si mi se cam ridica (parul intre vertebrele 3-7) cand aud ca cineva (normal ca jurnalist, ca legitimatie) care incearca sa „scrie” (normal ca „dupa dictare”, de fapt dupa „portocaliile dosare”) despre un „subiect” (normal ca DNA, ca tine tot de „cetatenie”, legitimatie si „alta natie”) la „moda” astazi (adica Dancila sub Dragnea cu Iohannis pe post de opait cu camera si microfon incorporat) dar cu audienta sub 1% (normal ca statul „profund” care a primit de peste ocean un obiect numit „profundor” pe care-l foloseste peste indicatiile permise de medic sau farmacist, se pare ca a stricat „scula” si acum lucreaza direct cu…gura) si care „se lasa” (normal ca nu mai vorbim de „pozitii” dar si aici exista „deontologie” si restrictii) ieftin si prea usor manipulat (normal ca vorbim de „traire sincera, spiritualitate si vesnica dreptate” si nu de „parghiile contondente” spre tine indreptate) de niste „sunete in eter” lansate (normal ca de la niste „vuvuzele diafane” cu zgomot metalic vibrat de talgere, in fragilele noastre timpane) tocmai pentru acele urechi aflate „pe receptie” (normal ca permanent, ca pentru ei acesta este un „job” cu efect „..licvent” si remanent) si care se pot „implini” doar prin indeplinirea „ordinului” (normal ca ordinul nu se discuta ci se executa „intocmai si la timp” sau cand ai timp) si incasarea cec-ului.
    Aici vorbesc de „persoane care s-au exprimat” asupra subiectului si nu de cei care l-au relatat si tot celor cu „limbarita de telenovela” ma adresez si in continuare.
    Domnilor din presa „adunata la betie si cantata la trezie”, de tip Hollywood, noi suntem balcanici cu origini latine, suntem mai vechi decat d-voastra in minciuna, am participat la crearea notiunii (stiu ca ne intelegeti) si numai pentru ca acceptati faptul si „teoretic” si „doar” si „numai” ca numai Dumnezeu putea sa nu minta (pentru ca era singur si nu avea asupra cui sa-si exercite „creativitatea” diabolica) iar dupa el suntem noi toti (unii nu au tribune deja „specializate” , iata de 167 de ani) si „sonore” mai ceva ca uraganul Irma in Florida, voi il aveti dar conteaza si limba despicata cu care doar incercati dar nu reusiti sa ne aduceti in zona „respectarii valorilor voastre” si care nu cred ca in acest secol vor mai fi revendicate (intru acceptare) de vreo entitate statala libera.
    Si se pare ca temporar noi nu mai putem fi liberi. In schimb putem fi creativi (luciferic vorbind, ca altfel nu se mai poate) nu ascultand de „lumina” propagata de un „pustan” cu G5 dar cu minte mai putina decat acel „dragalas punct G”. Ce a „comunicat” acest individ nu mai este nici macar o opinie, este o „transmisie SOS” (probabil ca vor incerca si in Braile) lansat de o entitate esuata de 167 de ani care a fost „titrata” pe intreg mapamondul doar datorita dolarului, armelor si „pumnului in gura”, aplicat tuturor celor care au „scancit macar” sub greutatea bocancului.
    Orice opinie generata dintr-o asemenea zona „contaminata” ar trebui verificata si nu preluata ca o „noua venire a lui Isus”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri