Caută
Close this search box.

Olguta Vasilescu: Frăţia cu Havana va fi una dintre reuşitele majore ale acestei guvernări

olguţa vasilescu

Vicepreşedintele PSD Lia Olguta Vasilescu i-a lăudat pe miniştrii Teodorovici şi Pintea pentru că au efectuat o vizită în Cuba.

Ea a susţinut că cei doi s-au dus la Havana „pentru aducerea în România a mai multor medicamente care vindecă diferite forme de cancer şi care împiedică amputarea membrelor bolnavilor de diabet în stadiu avansat”. Teodorovici şi Pintea au declarat însă altceva.

„Ministrul Finanţelor – Eugen Teodorovici şi ministrul Sănătăţii – Sorina Pintea au dezvăluit de ce au fost plecaţi în Cuba. România îşi doreşte o cooperare cu partea cubaneză pentru aducerea în România a mai multor medicamente care vindecă diferite forme de cancer şi care împiedică amputarea membrelor bolnavilor de diabet în stadiu avansat.

Pentru cine nu ştie, Cuba a investit foarte mult în cercetarea medicală, cu rezultate extraordinare. Cunosc persoane care s-au tratat în această ţară sau care folosesc medicamentele şi care au constatat efecte miraculoase.

Dacă se reuşeşte ca în România să se găsească aceste medicamente în farmacii (acum se aduc doar de cei care vizitează Cuba), va fi una dintre reuşitele majore ale acestei guvernări!

Ce poate fi mai important decât viaţa oamenilor? Felicitări celor doi miniştri!”, a scris Lia Olguta Vasilescu pe Facebook.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a efectuat o vizită în Cuba, împreună cu Sorina Pintea, dar spune că a avut mandat din partea Vioricăi Dăncilă. Întrebat de ce a făcut escală în Moscova, înainte de a ajunge în Cuba, Teodorovici a răspuns: „asta a fost ruta de zbor”.

Explicaţiile sale vin după ce Realitatea TV a scris săptămâna trecută că, imediat după ce a participat la ceremoniile de la Focşani dedicate Zilei Naţionale, Eugen Teodorovici şi Sorina Pintea au plecat în Cuba, pe ruta Bucureşti – Moscova – Havana. Preţul biletelor ar fi fost 15.000 de dolari.

„Asta a fost ruta de zbor”, a explicat Teodorovici. Acesta a spus că a participat la Bucureşti, la parada militară, după care a plecat la Focşani, pentru a reveni ulterior la Bucureşti.

„Am plecat cu ruta de zbor singura posibilă la acel moment”, a argumentat el, precizând că la Havana a stat „câteva ore”, pentru a reveni apoi la Bruxelles.

„Am auzit că am plecat fără mandat, am aici documentele cu mine”, inclusiv „raportul aprobat de primul ministru”, a continuat Teodorovici, care spune că, în cadrul vizitei în Cuba, a avut întâlniri cu vicepreşedintele ţării, cu ministrul Finanţelor şi cu ministrul Sănătăţii.

Discuţiile au vizat „datoria istorică a Cubei” şi relansarea relaţiilor comerciale, precum şi chestiuni legate de cooperarea în domeniul medical, potrivit acestuia.

„Nu am fost în vacanţă. De succesul acestei misiuni va depinde viaţa copiilor şi de PSD-isti, şi de PNL-isti, şi de USR-isti (…) Toţi ştiau că am fost acolo, şi serviciile noastre secrete”, a mai spus Eugen Teodorovici, înainte de a ameninţa că „astfel de discuţii total nefondate pot pune în pericol o discuţie la nivel bilateral între două state”.

Întrebat despre costul biletelor, Eugen Teodorovici a răspuns: „Şi un milion dacă era să coste biletele”, având în vedere „efectele pentru piaţa din România era un preţ mic”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că „biletele au fost luate în ultima clipă”, deoarece „atunci am avut acceptul înalţilor demnitari (cubanezi) pentru întâlnire” şi se punea problema „acum sau la anul”. Potrivit acesteia, „a fost un program infernal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri