Caută
Close this search box.

Omagiu inedit Centenarului Marii Uniri: Un grup de bicicliști a parcurs 100 de kilometri

Un grup de bicicliști a parcurs, vineri, 100 de kilometri, de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, la 100 de ani de la Marea Unire. Ei au purtat mai multe însemne tricolore, iar la jumătatea drumului au oprit la Monumentul Eroilor de la Mirăslău, pentru o poză de grup, relatează Mediafax.

Unul dintre bicicliști, Levente Polgar Ioan, a declarat că din Cluj au plecat circa 80 de bicicliști, iar la Alba Iulia au ajuns cu 20 mai puțin, o parte renunțând din diferite motive.

”Plutonul nostru era ușor de observat în trafic deoarece aveam însemne tricolore, fulare sau drapele, iar șoferii ne susțineau, claxonau, pentru a arăta că observă ce facem, iar alții chiar ne aplaudau”, a spus Polgar.

Majoritatea bicicliștilor sunt sportivi buni, o parte legitimați la diferite cluburi din țară. La Mirăslău, după ce au parcurs 50 de kilometri, delegația a oprit la Monumentul Eroilor, pentru a ține un moment de reculegere și pentru a aduce un omagiu eroilor neamului.

Participanții au vrut, prin această cursă, să parcurgă, în mod simbolic, 100 de kilometri la 100 de ani de la Marea Unire.

Bicicliștii au plecat din Cluj la ora 8.00 și au ajuns la 14.30 în fața Sălii Unirii din Alba Iulia, unde s-a semnat actul de unire al Transilvaniei cu România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri