Caută
Close this search box.

OUG pe amnistie şi graţiere ar urma să sune foarte parşiv. Ce crede despre aceasta un reputat universitar

liviu dragnea

Georgeta Condur, lector universitar și prorector al Universității Petre Andrei din Iași, crede că OUG pe amnistie, aşa cumva fi dată în perioada următoare de Cabinetul Dăncilă, va fi foarte parşivă şi indirectă. Astfel ca să nu se poată spună în clar ce s-a dat.

„REZUMAT pentru cei care n-au chef să citească un text mai lung: nu cred că se va da o OUG de amnistie și grațiere, ci o ordonanță și mai parșivă.

–––
Viorica Dăncilă a declarat azi presei că exclude adoptarea până la finalul anului a unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere: ”Nu am pe masă acest act, nu am discutat cu nimeni despre amnistie și grațiere”.

Sigur, există posibilitatea ca Viorica Dăncilă să mintă, ca să adoarmă vigilența oamenilor, și să trântească o ordonanță cu amnistia și grațierea înainte de Crăciun sau să lase atribuțiile altcuiva, care să facă acest lucru. Dar eu înclin să cred că NU va fi o ordonanță de amnistie și grațiere propriu-zisă. Va fi ceva mai parșiv: o ordonanță care să anuleze toate procesele în curs la ICCJ și să permită și revizuirea proceselor încheiate în ultimii ani, sub pretextul desfășurării în perioada în care a existat un protocol al SRI cu Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Se știe că în 23 august Liviu Dragnea a depus deja o sesizare către Inspecția Judiciară, în care afirma că în toate cele trei dosare în care a fost sau este cercetat penal (Dosarul Referendumului, în care a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, Dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, și Dosarul Teldrum) urmărirea penală a fost făcută prin punerea în aplicare a protocolului din 2009 între PICCJ și SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale.”

, spune Georgeta Condus. În finalul postării ei de pe Facebook, aceasta concluzionează:

În fine, ultima întrebare legitimă este ce poate face societatea, cum ne putem opune unui asemenea scenariu. Răspunsul e unul singur: cred că doar în același fel în care ne putem opune oricărei decizii, în stradă. Oricât de incomod este pentru toți, se pare că doar un Crăciun în stradă e soluția. Pare greu de crezut că oamenii se pot mobiliza înainte, când numai de asta n-avem chef și câtă vreme drobul de sare încă n-a căzut, dar, dacă se întâmplă, putem măcar să-i facem să achite nota de plată după. Și ar trebui să fie o notă a naibii de piperată, la cum se joacă de atâta vreme cu nervii noștri și cu viitorul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri