Caută
Close this search box.

Panama Papers. Patru persoane puse sub acuzare în SUA, în schema de evaziune

panama papers

Procurorii americani au pus sub acuzare patru persoane cu legături cu firma de avocatură aflată în centrul unei scurgeri masive de date financiare, privind conturi offshore, cunoscută generic sub numele „Panama Papers”, pentru participare la o schemă de decenii pentru a evita plata taxelor în SUA, relatează Reuters.

Trei dintre cele patru persoane au fost arestate, a anunţat Departamentul de Justiţie. Harald Joachim von der Goltz, un client al firmei de avocatură panameze Mossack Fonseca & Co, a fost arestat luni la Londra.

Dirk Brauer, un angajat al unei firme de gestionare a activelor cu strânse legături cu firma, a fost arestat la Paris pe 15 noiembrie. O a treia persoană, Richard Gaffey, un contabil care locuieşte în SUA, a fost arestat marţi în Massachusetts, potrivit procurorilor.

Al patrulea inculpat, Ramses Owens, a fost avocat la Mossack Fonseca şi este încă în libertate, au precizat procurorii. Firma de avocatură s-a închis mai devreme în acest an.

Cea mai gravă dintre acuzaţiile aduse în acest caz, printre care sunt fraudă bancară şi conspiraţie în vederea spălării de bani, este pasibilă de o sentinţă maximă de 20 de ani de închisoare, precizează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri