Caută
Close this search box.

Partidul verifică hainele românilor. Nu e voie cu slogane considerate obscene

partidul

Jurnalista Oana Stănciulescu informează că o participantă la manifestaţia de protest de la Piaţa Victoriei, care a avut loc de 1 Decembrie, a fost amendată.

Protestatarul avea pe piept, pe jakă, imprimat „MUIE PSD”. Femeia a fost somată de jandarmi să scoată haina de pe ea. A refuzat şi atunci a fost amendată. Ce scrie Stănciulescu:

Daca va intrebati cu se mai ocupa organele. Aseara, tipa din imagine a fost somata de politisti să-si dea jos geaca, desi afara erau minus 10 grade, din cauza faptului ca haina era inscriptionata, Din cauza ca a refuzat, a primit o amenda de 200 de lei, asa cum se vede si in facsimil, pe motiv că a incalcat articolele 2 si 3 din legea 61 din 1991. Articolul doi spune ca nu ai voie cu arme, iar 3 ca „savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice”. Ori, tipa nu facuse nimic din toate astea. Asadar, aveti grija cu ce va imbracati, partidul va verifica si hainele!
Update. mi-a atras atentia cineva (Mihai Bunea) ca este un tricou, nu haina. fac cuvenitele rectificari…n-au vrut s-o lase sa inghete, ci doar sa o amendeze :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri