Caută
Close this search box.

Peste 20 de elevi din Olt au fost la festivitățile de la Alba Iulia fără să aibă cazarea asigurată, unui copil i s-a făcut rău din cauza epuizării

Peste 20 de copii cu vârste între 11 şi 14 ani, însoţiţi de un profesor, din judeţul Olt, au venit să participe, de vineri, la festivităţile prilejuite de Ziua Naţională de la Alba Iulia, dar fără a avea cazare asigurată, motiv pentru care au înnoptat în catedrală, unde, din cauza epuizării, unui copil i s-a făcut rău, transmite Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, locotenent Alina Marescu Dumitrescu, un apel la 112 a anunţat, sâmbătă seara, că un băiat se simte rău în interiorul Catedralei Reîntregirii. La sosirea echipajului de prim ajutor s-a constatat că era un grup de 22 de copii şi un profesor, care erau în Alba Iulia din data de 30 noiembrie şi care nu aveau cazare.

La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe, fiind evaluaţi toţi copiii.

Cu excepţia băiatului care a rămas la spital pentru investigaţii, restul elevilor şi profesorul au fost cazaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, unde, în contextul unui număr mare de vizitatori aşteptaţi de 1 Decembrie la Alba Iulia, a fost amenajat „un spital de linia întâi” şi există, ca atare, paturi.
De asemenea, membrilor grupului li s-a oferit mâncare caldă, a menţionat locotenent Alina Marescu Dumitrescu. Urmează să se stabilească de ce grupul de copii nu avea cazarea asigurată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri