Caută
Close this search box.

Petre Daea vrea să plafoneze preţurile la produsele de bază

petre daea

Petre Daea analizează adoptarea unor măsuri care să ducă la limitarea creşterii preţului la produsele de bază. Ministerul Agriculturii a sesizat la finalul lunii noiembrie Consiliul Concurenţei cu privire la creşterea preţurilor produse de panificaţie şi patiserie.

„Ministerul Agriculturii analizează măsurile luate de alte state, cum ar fi Franţa, pentru limitarea creşterii exagerate a preţurilor unor produse de bază, care să dezechilibreze piaţa naţională, în vederea adoptării de măsuri similare, dar care să nu afecteze consumatorul”, se arată într-un răspuns oficial dat de  Petre Daea unui parlamentar.

Ministerul Agriculturii nu precizează ce înseamnă „creştere exagerată a preţurilor” şi nici ce înţelege prin alimente de bază.

„Noi am monitorizat creşterile la produsele de panificaţie. Am constatat că preţul pâinii a crescut la raft cu 15% – 20%. Preţul franzelei a crescut de la 90 de bani la 1 leu sau de la 1 leu la 1 leu şi 15-20 de bani”, a declarat pentru G4Media.ro un oficial din cadrul ministerului Agriculturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri