Caută
Close this search box.

Ponta: Apreciez curajul de luptă împotriva băncilor al unui guvern ce va trebui să împrumute 6 miliarde de euro

victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, în plenul Parlamentului, că a luat act de declaraţiile ministrului de Finanţe privind deciziile pe care acest Guvern doreşte să le ia şi din acest motiv va vota pentru moţiunea de cenzură, pentru a arăta că nu este de acord cu aceste măsuri economice.

În rest, apreciez curajul de luptă împotriva băncilor pentru un guvern care anul viitor trebuie să se împrumute 6 milioarde de euro pentru finanţarea deficitului bugetar„, a mai spus Ponta.

Ponta şi-a început discursul spunând că, dacă nu se încadrează, va cere din timpul alocat grupurilor parlamentare PSD, întrucât a făcut mai multe pentru acest partid decât Kelemen Hunor, căruia i s-a acordat timp suplimentar.

Preşedintele de şedinţă i-a replicat însă: „Pentru dumneavoastră nu avem timp”.

Evident că nu sunt întrunite condiţiile din 2012, o alternativă reală la actuala guvernare, care merge prost, dar criticile noastre la adresa guvernării sunt în special legate de modul în care economia şi partea socială este gestionată, dincolo de criticile pe care cei de la PNL, USR, PMP le fac legate de intervenţia în justiţie„, a spus el.

Ponta a adăugat: „Am luat act de declaraţiile ministrul de Finanţe legate de deciziile pe care acest Guvern trebuie sau doreşte să le ia, poate chiar astăzi, şi din acest motiv cu siguranţă vom vota pentru moţiunea de cenzură, pentru a arăta un singur lucru: că nu suntem de acord cu aceste măsuri economice„.

El a spus că măsurile de acum sunt total împotriva celor adoptate în 2015, în Codul fiscal.

El a mai spus că nici în programul de guvernare nu s-a vorbit de taxele pe care urma să le introducă Guvernul şi a spus că doar în Grecia guvernul Tsipras şi-a făcut campanie împotriva băncilor şi multinaţionalelro iar când a ajuns la guvernare a guvernat „normal şi bine”, potrivit news.ro

El a menţionat că de la 1 ianuarie vor fi îngheţate pensiile, însă salariile deputaţilor vor creşte.

Cred că să îngheţi pensiile şi să creşti salariile aleşilor, demnitarilor, este ceva ce eu, ca social-democrat, nu pot să susţin (…) în rest, apreciez curajul de luptă împotriva băncilor pentru un guvern care anul viitor trebuie să se împrumute 6 milioarde de euro pentru finanţarea deficitului bugetar„, a mai spus Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri