Caută
Close this search box.

Ponta susţine că ministerul lui Tudorel Toader are 72 de obiecții la OUG-ul lui Teodorovici

victor-ponta

Victor Ponta spune că ministerul condus de Tudorel Toader a formulat 72 de obiecții la textul ordonanței de urgență prin care Guvernul Dăncilă vrea să introducă noi taxe.

„Ministerul Justiției a formulat 72 de observații la Ordonanța «Valcov – Teodorovici» ! 72! Consiliul Economic și Social (patronate, sindicate și ONG-uri) au dat în unanimitate aviz negativ!

Coaliția pentru Dezvoltarea României (principalii investitori și contribuabili la bugetul de stat) au cerut public Guvernului să amâne adoptarea! Și totuși Dragnea, Dăncilă, Vâlcov, Teodorovici merg mai departe spre distrugerea economiei românești, iar prețul va fi pus pe oamenii obișnuiți din biata noastră țară!”, scrie fostul premier pe contul său de Facebook.

Ponta atașează și două pagini din punctul de vedere formulat de Ministerul Justiției. Pe prima pagină, la punctul 1 se poate citi:

„Dispoziția de înființare a Fondului prevăzut de art. 1 este lipsită de claritate și precizie, contrar art. 1 alin. 5 din Constituție, deoarece rezultă doar cine gestionează Fondul, prin ce se gestionează Fondul și pentru ce se utilizează, dar nu rezultă care este regimul juridic al acestui Fond, respectiv ce este Fondul și care este raportul dintre acest Fond și bugetul de stat”.

Observațiile continuă până la numărul 72 și pagina 18, potrivit digi24. Pe ultima pagină, MJ atrage atenția Ministerului Finanțelor Publice că este afectat principiul predictibilității în cazul în care măsurile intră imediat în vigoare și, totodată, atenționează că se impun și niște norme trazitorii, astfel încât administratorii fondurilor de pensii să se trezească că nu-și mai pot derula activitatea.

OUG ar trebui să fie adoptată vineri seară de Guvernul Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri