Caută
Close this search box.

Președintele Comisiei Europene, declarații-surpriză, de ultimă oră, despre România

comisia europeană

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, susține că România este pregătită tehnic pentru a asigura președinția Uniunii Europene, dar arată că Guvernul de la București nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi țările UE.

România este “din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită” pentru misiunea de şase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag, conform Agerpres.

“Dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”, a adăugat el.

“Acţiunea prudentă necesită o disponibilitate de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte propriile preocupări ale cuiva”, a afirmat Juncker, precizând că unii au îndoieli că situaţia se prezintă astfel în cazul României.

Juncker a spus că disputa politică internă a României înseamnă că ţara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană.

Un răspuns

  1. Da, este intradevar o schimbare de „opinie” a d-lui Junker. Daca in declaratiile trecute „mima vocal” doar prima fraza din cele incluse in articol, acum se pare ca a mai descoperit in „adevarul din fundul cupei” si alte „chestii” care, precum in geneza biblica si multumit de sine, considera ca sunt „bune”.
    Domnule Junker nu stiu daca declaratia facuta a nimerit exact in ziua in care nu v-ati „primenit sufletul” si sunteti in „transa” creata de reactia virulenta a „setei” intr-un spatiu „profund uscat” precum cel de la Comisie.
    Va rog (pentru binele Romaniei) sa nu mai vorbiti „pe uscat” fiindca veti crea un dezechilibru. Inca nu este major fiindca „citatele” d-voastra sunt aduse „selectiv” in atentia opiniei publice de catre presa europeana.
    Si va mai rog sa va luati o saptamana de concediu si sa cititi si istoria Romaniei, nu a lui Roller, nu a „partidului unic” dar nici a „cucilor” post-decembristi (nascuti in alte cuiburi).
    Si haideti, la un „paharel”, sa ne intalnim si cu guvernul Romaniei „in corpore” (se pare ca nu se poate) dar aveti obligatia, ca inainte de „somnic” sa notati (sau sa noteze vreo „fatuca”, doua, trei), ca sa ramana scris ce s-a discutat si stabilit.
    Haideti sa ne intalnim si cu Presedintele Romaniei, aflat in campanie (stiu ca d-voastra nu mai canditati dar mie mi-ar fi placut si numai pentru „destinul” Europei) si care are parul erect ca o coada de motan in calduri dar care face greseli mai „ceva” ca sarpele traversand ziua in amiaza mare, autostrada. Sunteti Presedinti doar si sigur veti sesiza „aportul” (acel „aport” canin) la care raspunde (pana la urma) fiecare dintre „marii actori” europeni. Scuze, personificarea utilizata nu are rolul de a diminua vreo valoare consacrata, nicidecum a jigni pe cineva, sunt doar intrebari de varsta a treia sau refulari tineresti conditionate intru fericire de unu, doua, trei raspunsuri „deja, deja, deja …vu”.
    Si abia „pe..urma” stimate si distinse domn sa „trageti”, nimic altceva decat concluzii, neinregimentate altor „zari” adica in uzul si propasirea acestei tari, Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri