Caută
Close this search box.

Primăria Capitalei cumpără 100 de tramvaie cu 180 de milioane de euro

Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a lansat o licitație deschisă pentru achizitionarea a 100 de tramvaie și echipamente necesare îmbunătățirii transportului public de călători pe liniile de tramvai 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 si 55 din București, potrivit unui anunț publicat marți în SEAP.

Valoarea totală estimată a contractului depășește 845 de milioane de lei (fără TVA). Conform graficului de livrare, în primul an va fi livrat însă numai 1 tramvai. Toate tramvaiele vor fi echipate cu senzori inteligenți 3D, de numărare a călătorilor.

Tramvaiele vor fi din gama de 36 m, cu minimum cinci uși duble. Primăria precizează în Caietul de sarcini al licitației că „achiziționarea a 100 de tramvaie este inițiată în baza unui program multianual, pe o durată de 4 ani, începând cu anul 2018”.

În fișa de date se menționează că termenul de livrare este „conform Graficului de livrare tramvaie, din Anexa 1 la draftul de contract.”

Acest grafic, prezentat în imaginea atașată articolului, arată că în primul an va fi livrat însă numai 1 tramvai. În anul 2 de contract ar urma să fie livrate 48 de tramvaie, în anul 3 de contract alte 48 de tramvaie, iar în ultimul an încă 3 tramvaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri