Într-o decizie judecătorească, prin care se anulează o amendă de 700 de lei primită de Mălin Bot din partea Jandarmeriei, se afirmă că „cetăţenii au dreptul de a-şi manifesta nemulţumirea chiar în mod făţiş, în ceea ce priveşte conducerea statului”.

Mălin Bot a fost amendat cu 700 de lei pentru că a scandat în timpul unui protest că jandarmii sunt „slugile infractorului Liviu Dragnea”.

Judecătorul a decis că „persoanele care sunt la conducerea acestor instituţii, într-o democraţie modernă, pot fi subiectul unor critici virulente şi plastice din partea publicului”.

„Criticile generale aduse organelor statului, chiar dacă au fost manifestate în mod plastic, sunt elemente acceptate în statul de drept, cetăţenii având dreptul de a-şi manifesta nemulţumirea chiar în mod făţiş în ceea ce priveşte conducerea statului.

De asemenea, persoanele care sunt la conducerea acestor instituţii, într-o democraţie modernă, pot fi subiectul unor critici virulente şi plastice din partea publicului”, se afirmă în decizia judecătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 9 =