Caută
Close this search box.

Proteste de 1 decembrie, mobilizare fără precedent pe rețele. Protestatarii, ridicați după ce au huiduit jandarmii la Parada Națională

​​Proteste de Ziua Națională au fost anunțate, pe Facebook, în București și în marile orașe din țară. În timpul paradei militare de la Arcul de Triumf, care avut loc, vineri, în București, jandarmii au fost huiduiți. Forțele de ordine au ridicat o parte dintre protestatari.

Oamenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare anunțând că vor protesta chiar la parada de 1 decembrie de la Arcul de Triumf, întorcând spatele jandarmilor.

Și la Alba Iulia, jandarmii sunt averizați că vor fi huiduiți.

Pe Facebook a fost creat evenimentul ”Interzis Jandarmeriei Române să defileze de 1 Decembrie 2018”, asumat de o revistă, prin intermediul căruia suporterii echipelor de fotbal anunță că vor huidui jandarmii dacă vor defila la ceremonialul militar de la Alba Iulia.

”Pentru toate abuzurile făcute asupra suporterilor, pentru toate bătăile date jurnaliștilor, suporterilor, cetățenilor acestei țări, pentru toate înscenările pe care le-au făcut, începând cu 13-15 iunie 1990 și continuând pe cele pe care le-am demascat deja, ianuarie 2012 și protestele recente din Piața Victoriei, noi, Revista Ultra, anunțăm în mod oficial că Jandarmeria Română nu are ce căuta în cadrul defilării militare organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. La an aniversar, la 100 de ani de la Marea Unire, să-i vedem pe jandarmi defilând nu ar fi decât o altă înjosire la care poporul român este supus. Dacă Jandarmeria Română nu va avea decența să se retragă de la parada de 1 decembrie, atât la Alba Iulia, cât și în București, vă invităm sa îi oferiți ceea ce merită sau să vă întoarceți cu spatele la defilarea jandarmilor, ridicând aceleași degete pe care Florin Iordache le arată românilor”, se arată în descrierea evenimentului.

Proteste de 1 Decembrie sunt anunțate și după manifestările oficiale. Astfel, în București și în orașele țării, mii de oameni și-au anunțat prezența la un miting programat să înceapă la ora 16.00 în Piata Victoriei. Pe Facebook a fost creat evenimentul „La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!”.

Un răspuns

  1. Respectati Legea, iar Jandarmeria nu va avea nimic sa va impuna ! Respectati si dreptul altora de a nu fi de acord cu voi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri