Caută
Close this search box.

Proteste violente în Catalonia

Mii de susținători ai independenței regiunii Catalonia au participat vineri la o serie de acțiuni de protest la Barcelona, în contextul în care în oraș s-a desfășurat o ședință a Guvernul Spaniei, informează agenția de știri Dpa, citând presa locală, conform Mediafax.

În jur de 30 de membri ai forțelor de ordine au fost răniți în cursul confruntărilor cu demonstranți, care au aruncat pietre, petarde, sticle și alte obiecte spre forțele de ordine, relatează cotidianul El Mundo.

Potrivit presei locale, 11 persoane au fost reținute în urma incidentelor violente.

Aproximativ 9.000 de membri ai forțelor de ordine au fost mobilizați pentru a asigura securitatea în oraș în perioada ședinței Guvernului Spaniei.

În ultimele săptămâni, activiști pentru independența Cataloniei din cadrul Comitetului pentru Apărarea Republicii (CDR) au îndemnat populația să iasă la proteste pe data de 21 decembrie, la fix un an după alegerile regionale anticipate convocate de Guvernul de la Madrid după dizolvarea Parlamentului de la Barcelona.

Un referendum privind independența regiunii, considerat ilegal de Madrid, care a avut loc pe 1 octombrie 2017, a provocat o amplă criză constituțională în Spania.

Guvernul central de la Madrid a preluat direct administrarea regiunii până după alegerile regionale anticipate din Catalonia din decembrie 2017, care însă au fost câștigate tot de separatiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri