Caută
Close this search box.

Protestele din Franța: Turnul Eiffel și alte muzee vor fi închise sâmbătă

Turnul Eiffel va fi închis sâmbătă pe fondul temerilor legate de violențele de pe străzile Parisului ale „vestelor galbene”, informează BBC.

În Franța, 89 000 de ofițeri de poliție vor fi la datorie, iar vehiculele blindate vor fi dislocate în capitală, a anunțat primul-ministru Edouard Philippe. Poliția a cerut închiderea magazinelor și restaurantelor de pe  Champs-Elysées din Paris, iar unele muzee vor fi, de asemenea, închise. Parisul a văzut sâmbăta trecută una dintre cele mai grave revolte din ultimele decenii.

Guvernul a declarat că elimină din bugetul său impozitele nepopulare de combustibil – cauza declanșării inițiale a protestelor. Dar nemulțumirile mai largi legate de guvern s-au răspândit și protestele s-au extins și asupra altor probleme.

Principalele obiective turistice: ÎNCHIS

Operatorul Turnului Eiffel a declarat că amenințarea de proteste violente pentru sâmbătă a făcut imposibilă asigurarea „unor condiții de securitate adecvate”. Autoritățile orașului spun că intensifică protecția faimoaselor repere după ce Arcul de Triumf a fost distrus săptămâna trecută.

Ministrul Culturii, Franck Riester, a declarat că muzeele din Louvre și Orsay, Operele și complexul Grand Palais se numără printre locurile care vor fi închise. „Nu putem să riscăm atunci când știm pericolul”, a spus el la postul de radio RTL.

Poliția a solicitat magazinelor și restaurantelor de-a lungul Champs-Elysées și altor străzi comerciale importante să rămână închise și pentru a elimina orice articole aflate în aer liber, cum ar fi mese și scaune.

O serie de meciuri de fotbal au fost, de asemenea, amânate sâmbătă. Acestea includ cele dintre Paris și Montpellier, Monaco și Nice, Toulouse și Lyon,Saint-Etienne și Marseille.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri