Caută
Close this search box.

PSD vrea să dizolve ONG-urile care doresc ocuparea prin violenţă a instituţiilor publice

psd

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a depus la Senat un proiect, prin care o asociaţie va putea fi dizolvată la cerere, prin hotărâre judecătorească, dacă este considerată a fi succesoare a unei organizaţii naziste sau care acţionează în sensul schimbării prin violenţă a regimului constituţional.

„Prezentul proiect de lege prevede în mod expres, în acord cu Constituţia României, cu legislaţia penală româneasca si cu tratatele internationale la care Romania este parte, posibilitatea dizolvarii, prin hotarare judecatoreasca, a oricarei asociatii sau fundatii atunci cand se constata ca asociatia sau fundatia actioneaza sau militeaza in sensul schimbarii prin violenta a regimului constitutional, ocuparii prin violenta a sediilor institutiilor statului, subminarii integritatii teritoriale a Romaniei, propagandei in favoarea razboiului, violentei, terorismului, promovarii discursului instigator la ura impotriva unei categorii de persoane, cand asociatia este declarata de catre o instanta judecatoreasca sau se declara a fi, sub orice forma, continuatoare sau succesoare in drepturi a unei organizatii naziste sau a oricarei alte organizatii interzise prin lege”, prevede expunerea de motive a proiectului legislativ.

Astfel, initiatorul propunerii legislative, Liviu Plesoianu, propune amendarea articolului din Ordonanta Guvernului nr. 26/2002 privind asociatiile si fundatiile, referitor la dizolvarea acestora de catre instantele de judecata.

„Asociatia se dizolva, prin hotarare judecatoreasca, la cererea oricarei persoane interesate: cand scopul sau activitatea asociatiei a devenit ilicita sau contrara ordinii publice, precum si cand realizarea scopului este urmarita prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice; cand se constata ca asociatia actioneaza sau militeaza in sensul schimbarii prin violenta a regimului constitutional, ocuparii prin violenta a sediilor institutiilor statului, subminarii integritatii teritoriale a Romaniei, propagandei in favoarea razboiului, violentei, terorismului, promovarii discursului instigator la ura impotriva unei categorii de persoane, cand asociatia este declarata de catre o instant judecatoreasca sau se declara a fi, sub orice forma, continuatoare sau succesoare in drepturi a unei organizatii naziste sau a oricarei alte organizatii interzise prin lege; cand asociatia urmareste alt scop decat cel pentru care s-a constituit; cand asociatia a devenit insolvabila; in cazul prevazut la art. 14”, prevede modificarea adusa articolului 56 (1) din Ordonanta Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Un răspuns

  1. Este un razboi tampit, pornit intr-adevar de acest „domn” Iohannis, pe care l-am votat (ca prostu`) doar pentru ca fost propus la sefia partidului de Crin Antonescu, un individ cu adevarat respectabil dar care, se pare ca nu a fost in stare sa duca lupta pana la capat. Domnule Antonescu, ati adus PNL de la 12 la aproape 30%, personal as fi dormit in strada pentru respectarea candidaturii d-voastra iar in locul d-voastra m-as fi luptat si cu 10 americi sau germanii pentru a putea implini aceasta dorinta a tarii. Iohannis a ajuns presedinte doar prin si datorita calitatilor, muncii si perseverentei d-voastra. Fara acest atu` coplesitor, el „pesonal si stingher” nu ar fi putut strange decat voturile de pe strazile centrale ale Sibiului.
    Initiativa lui Plesoianu poate fi numita „corecta” dar ea este indreptata (ca raspuns PSD la multele atacuri neconstitutionale initiate de acest „presedinte jalnic” alt eufemism nu am gasit) probabil cu referire directa si strica la „Forum” sau alte efemeride dar ea se refera si este doar o pagina, o lupta, un varf de jungher care nu poate avea decat efecte insesizabile (si doar de impuritati pe epiderma) asupra solzilor intariti deja, ai „nonprofitului” din Romania aceasta, diluata, fezandata, coapta si infulecata zilnic de indivizi fara nici o legatura cu interesul national (care in acest petec de „tara” nu mai este aparat decat la nivelul celulei de baza iar la nivel reprezentativ, de nimeni).
    Domnule Plesoianu, va inteleg frustrarea si d-voastra si a intregului PSD, ce faceti este insa sa initiati legi doar ca raspunsuri „in oglinda”, coborandu-va la acel nivel de mal in care vi se „servesc” provocarile. Nu coborati pana acolo, in mediul acela caldut in care se dezvolta oracaitoarele amfibiene tetrapode si nu „tacutele si puternicele testudinidae”, probabil stiti ce vrem (cumva, sa nu mai fim sclavi in propria tara, sa nu mai auzim in permanenta „bunele” acestui „mirific si dumnezeiesc vest”,e putin spus) si mai vreau (eu sau doar eu) sa nu mai depind, cel putin politic, de indivizi straini cazati oficial sau infiltrati in aceasta tara (ca numar sper ca nu depasesc numarul romanilor care au ales sa plece „ca le-a fost greu parinte” ca sa creeze plusvaloare altor „zari”).
    Va inteleg „tactica, pas cu pas” dar nu inteleg de ce folositi doar „armele” lor.
    De ce nu va asumati o pozitie (o „carta”) singulara si cuprinzatoare si de ce nu solicitati de la noi (suntem inca aici dar in urmatorul deceniu vom disparea definitiv) sa ne „facem” datoria cetateneasca de a ne spune opinia interesata in privinta conducerii bune a acestei tari, adica vorbiti mai mult cu noi, stiu ca primii pe lista celor care vor dori sa va contacteze vor fi cei, de „profesie” care vor dori doar sa va injure, nu sa va combata sau sa va minimizeze gandirea, pentru ca nu sunt in stare dar orice „lupta” este una grea si (mai ales) meritata pentru acest inca existent „petec de tara”.
    Aduceti-ne si pe noi in „Agora” deciziei supreme si nu va speriati de ceva oua „in freza” fiindca exista cele mai bune (pana acum) produse de protectie si ingrijire a scalpului.
    Nu va fie frica sa cadeti „pe burta” in fata „lumii” (acestea sunt „frici” de puberi) haideti sa ne maturizam sau sa ne mai maturizam odata (impreuna) dar atunci cand afirmam sau legiferam „ceva” trebuie sa stim cu siguranta (bine informat, analizat indelung si verificat la cele mai inalte foruri) ca acel „lucru” este BUN si pentru generatia noastra si pentru cele ale fiului meu (macar atat ca univers de timp).
    Si ca nu poate fi contestat, revizuit, adaugat sau inlocuit.
    Va rog (ca potential candidat la Presedentia Romaniei) sa nu va afirmati doar prin „gherile” de tip „Che` – Iohannis”, tinerii de astazi asteapta sa-i lasati „muti”, adica sa ganditi ceva care sa-i surprinda, nefiind ceva existent sau „discutat in medii”, ceva care sa le puna semne in eter (nu tatuaje) ceva care le puna semne clare de intrebare, sa le ceara informarea si analiza individuala (nu „claca” permanenta de pe retele) si poate, „intr-un trist si departe tarziu, cand vor sti, disperati vesti ce azi nu se stiu, vor pricepe de ce…” este nevoie ca participarea la „conducerea democratica a statului” sa nu mai insemne doar „consens general” ci sa insemne in primul rand „neretragerea din orice controversa” (considerata o crima de catre Solon) si intelegerea (deja Iluminista) a necesitatii conflictului de idei (intru inaltarea ideii) si a incercarii perpetue de aplicare a ei in viata si societate.
    Si mai cred ca bunul simt, gust, buna identificare si evaluare a premiselor existente precum si cele mai „filtrate” decizii vor putea fi martore, in continuare la devenirea noastra, ca popor si natie.
    Stiu ca pare greu sau aproape imposibil dar traim in cea mai complexa si alambicata etapa istorica (Turnul Babel este perimat) dar, este clar ca doar cei puternici vor putea merge mei departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri