Caută
Close this search box.

Putin îl salută călduros pe prințul Mohammed bin Salman la summitul G20

Președintele rus Vladimir Putin și prințul saudit Mohammed bin Salman au dat high-five și au râs în hohote în timp ce se aflau alături la o sesiune plenară a grupului G20, relatează Reuters.

Comportamentul prietenos al lui Putin față de prințul moștenitor contrastează brusc cu cel al altor lideri de la summit-ul din Buenos Aires, pe fondul suspiciunilor cu privire la posibila sa implicare în uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la consulatul saudit de la Istanbul din octombrie.

Arabia Saudită a spus că prințul nu a avut cunoștințe anterioare despre crimă, care a testat cu tărie relațiile regatului cu Statele Unite, alte state occidentale și Turcia. Anterior, prințul Mohammed fusese marginalizat în timpul pozei de grup oficiale a liderilor mondiali la reuniunea de vineri și a fost în mare parte ignorat. Apoi a ieșit rapid din scenă fără să-și dea mâna sau să vorbească cu ceilalți lideri.

Rusia s-a abținut de la a critica Arabia Saudită sau prințul moștenitor asupra uciderii. Putin a declarat în octombrie că nu are informații despre această chestiune și a spus că Rusia nu va rupe relațiile sale cu Arabia Saudită datorită acesteia. Cu toate acestea, Moscova a creat legături strânse cu Iranul, inamicul local al Arabiei Saudite.

Putin și prințul Mohammed urmează să țină negocieri bilaterale sâmbătă, potrivit documentelor Kremlinului văzute de Reuters. Organizația țărilor exportatoare de petrol, precum și Rusia și alți producători de frunte de petrol se vor întâlni la Viena în 6-7 decembrie pentru a discuta despre pașii ulteriori de pe piața petrolului, în condițiile în care prețurile au scăzut din cauza ofertei excedentare. Riyadh a sugerat ca OPEC și aliații săi să reducă producția cu 1 milion de barili pe zi din ianuarie 2019 pentru a stopa scăderea prețurilor.

Un răspuns

  1. Jamal Khashoggi, pe langa faptul (doar notabil) ca era la origine jurnalist nu creaza nici o umbra de indoiala asupra „calitatilor” individului (care uitase de mult jurnalismul) de a fi in principal spion, complotist international sau macar de distractie, „combinator” local.
    De unde atat interes pentru acest individ imoral, pentru care islamul in raport cu iudaismul sau cu crestinismul nu trecea de catalogarea originara care le numeste „religii semite”, deci surori. Si liber la afaceri.
    Nu cred ca acest individ si-a pus vreodata intrebari legate de moralitate (atat timp cat Domnu` nu-i trite vreun „fulger” sau vreun „foc” ca Sodomei si Gomorei, inseamna ca ce face este OK).
    Si a facut, multe si marunte, nu detinem filele dar din ce s-a pierdut „pe surse”, asa e.
    Din nou dar, ulciorul nu merge de (extrem si inacceptabil) multe ori la apa.
    Si iata ca pana la urma Domnu` a „grait”. Si a grait definitiv si probabil, meritat. Sa-i fie tarana usoara si doar atat.
    Mai departe MBS, tinerelul, e diavolul in detalii sunite. El are informatii si uneori chiar stie ce nu stiu sau nu vor sti niciodata „aliatii eterni dar nu neaparat, vitali” de la Washington si anume ca petrolul poate distruge economii, sa musti mana stapanului actual nu are nici o legatura aparenta cu scaderea livrarilor de petrol iar piata, curva, i se va alia si va distruge inca o data (pentru a cata oara) sistul american, firmele falimentare de ani, cu productia restransa aproape de caldaram sau oprita, el stie ca are un tatic mai mare, calm, afabil, prietenos si smecheros, cu educatie de „baiar de asfalt” de Berlin (cartierul estic) care poate oricand sa ridice sau sa „scoboare” pe oricine si cu ata mai mult pe un print contestat.
    Si nevoile aduc omu` la sfat. Pe intuneric, pe la summit-uri, pe lumina, la pescuit sau la „Campionate” , nevoia de „dialog constructiv”, face domnule sa iasa „petrol din piatra seaca”. Si ce mai cantitati. „Superbe”.
    Si mana intinsa nu e prilej de pacat. Despre tradare putem vorbi alta data, cand suntem doar noi doi si-o fi mai cald. Ca` caldura e pricina atator maldare de zile care trec treptat – treptat, fara nici-un rezultat.
    Si ma gandeam, cum ar fi, Vladimir Vladimirovici si MBS (e incognito) si cu Maduro si cu petrolul „dulce” al lui Muhammadu Buhari s-ar hotara. Ei si? Ei si, daca au sustinere din „Orientul indepartat”, „vesnicul si marele burete”, cu o economie alba si doua negre, care suge de creaza vid ca-ntre 2 emisfere de Magdeburg, ceo fi ?
    Sa nu mai aiba gura ce bea si sufletul a suspina ?
    Pot sa fie niste (cum gandeam), efecte si politica „zdrobitoare” a zeului care vrea (cam inapetent) sa faca America „first” (oare de ce, unde se afla aceasta entitate care mai exista doar prin Hollywood, presa, ONU si NATO) si pana la urma, ce inseamna „first”, economie salvata, mandrie recastigata, onoare salvata sau mandrie bogata, gandire inceata, onoare si economie ratata ?
    O fi.
    Si de-o fi, si-o fi, si-o fi sa moara unul dintre noi, eu ma mut la Moscova.
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri