Caută
Close this search box.

Putin trimite scrisori liderilor mondiali: Moscova este deschisă dialogului

vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin, într-o scrisoare adresată omologului său american Donald Trump, a declarat că Moscova este pregătită pentru dialog pe o „agendă vastă”, a spus Kremlinul citat de Reuters.

La sfârșitul lunii noiembrie, Trump a anulat brusc o întâlnire planificată cu Putin în paralel cu summit-ul G20 din Argentina, citând tensiuni privind forțele rusești care au deschis focul asupra bărcilor ucrainene și apoi le-au capturat.

„Vladimir Putin a subliniat că relațiile (Rusia – Statele Unite ale Americii) sunt cel mai important factor pentru asigurarea stabilității strategice și a securității internaționale”, a afirmat într-o declarație Kremlinul. „El a confirmat că Rusia este deschisă dialogului cu SUA pe cea mai vastă agendă”.

Într-o scrisoare separată adresată președintelui sirian, Bashar al-Assad, Putin a promis continuarea ajutorului guvernului sirian și a oamenilor în „lupta împotriva terorismului, în apărarea suveranității statului și a integrității teritoriale”.

Putin a trimis, de asemenea, salutări de Anul Nou altor lideri mondiali, inclusiv prim-miniștrilor Theresa May din Marea Britanie și Shinzo Abe din Japonia, precum și președintelui chinez Xi Jinping.

În scrisoarea către Theresa May, Putin dorește „bunăstarea și prosperitatea poporului britanic”, a spus Kremlinul. Ambasada Rusiei la Londra a declarat vineri că Moscova și Londra au fost de acord să returneze personal în ambasadele lor, după ce au expulzat zeci de diplomați la începutul acestui an. Marea Britanie a expulzat 23 de diplomați ruși în legătură cu acuzațiile că Kremlinul se afla în spatele atacului cu agent nervos Novichok în martie împotriva fostului agent dublu Serghei Skripal și a fiicei sale din orașul englez Salisbury. Rusia, care neagă orice implicare în otrăvire, a trimis acasă același număr de lucrători ai ambasadei britanice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri