Caută
Close this search box.

Rămășițele unui cal înhămat au fost descoperite în cenușa vulcanică din Pompei

Rămășițele unui cal aflat încă în hamul său au fost descoperite la o vilă în afara zidurilor orașului Pompei considerate de arheologi drept o descoperire de „importanță deosebită”, informează BBC.

Calul era înhămat și gata să plece, eventual pentru a ajuta la salvarea locuitorilor orașului Pompei care fugeau de erupția din 79 î. Hr. a vulcanului Vezuviu, care l-a îngropat în cenușă. Acesta a fost descoperit împreună cu rămășițele altor cai la Villa dei Misteri. Vila a apartinut unui general roman sau unui magistrat militar de rang înalt.

Vezuviul a îngropat orașul Pompei și alte orașe din apropiere, care se află sub milioane de tone de resturi vulcanice.

Arheologii de la luxoasa Villa dei Misteri, cu vedere la mare, au găsit deja prese de vin, cuptoare și fresce extraordinare. Cea mai recentă descoperire a apărut în timpul unei săpături a unui grajd la vila de la nord de Pompei, potrivit lui Massimo Osanna, directorul parcului arheologic Pompei.

Calul de rasă pură aparent bine îngrijit împreună cu o șa și un ham cu fragmente de garnituri de lemn și de bronz au fost găsite alături de alți doi cai de rasă pură. Caii au avut un „sfârșit feroce și teribil”, a spus Osanna, aceștia fiind sufocați de cenușă sau de vaporii fierbinți din norul de cenușă al vulcanului Vezuviu.

Proprietatea a fost inițial săpată de arheologi la începutul secolului XX, dar ulterior o mare parte din ea a fost reîngropată și, de atunci, a fost ținta jafurilor. „Întreaga zonă va fi excavată și returnată publicului”, a spus Osanna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri