Caută
Close this search box.

Reformă radicală în cadrul McDonald’s: Compania a dezvăluit un plan de reducere a antibioticelor în carnea de vită

McDonald’s a anunțat marți un plan pentru o reducere treptată a antibioticelor din carnea de vită, compania vizează extinderea unei reforme orientate spre sănătate și către o nouă sursă de carne, în afară de cea de pui, informează AFP.

Gigantul fast-food a descris un proces în trei etape, în care va efectua mai întâi un studiu privind primele zece piețe de aprovizionare cu carne de vită cu utilizarea antibioticelor actuale în efectivele de animale și până în 2020 va stabili obiective de reducere. Începând cu anul 2020, McDonald’s va începe să raporteze progresele înregistrate împotriva obiectivelor de reducere a antibioticelor. „McDonald’s consideră că rezistența la antibiotice este o problemă critică de sănătate publică și luăm în serios poziția noastră unică de a folosi nivelul nostru pentru a continua să răspundem acestei provocări”, a declarat Keith Kenny, vicepreședinte global pentru durabilitate al McDonald’s.

McDonald’s, Walmart, Tyson Foods și alții au anunțat deja planurile de restrângere sau eliminare treptată a consumului de antibiotice în carnea de pui. Schimbarea urmează avertismentelor privind rezistența la antibiotice din partea oficialilor din domeniul sănătății și o rezoluție a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite din 2016, care a promis o acțiune coordonată pentru combaterea excesului.

Dar, în ciuda valului de anunțuri cu privire la carnea de pui, nu a existat un progres comparabil în carnea de vită, a declarat Lena Brook, expert în politica alimentară la Consiliul pentru Apărarea Resurselor Naturale, care a lăudat compania pentru preluarea conducerii în urma presiunilor grupului și altora. Brook a spus că 43% dintre antibioticele importante din punct de vedere medical vândute industriei animalelor merg la industria cărnii de vită, în comparație cu doar șase la sută pentru cea de pui. „Marea majoritate a acestor medicamente sunt în mod obișnuit distribuite en masse în furaje sau apă – adesea la animalele care nu sunt bolnave pentru a le ajuta să supraviețuiască condițiilor aglomerate și nesanitare pe fermele industriale”, a afirmat Brook într-un post pe blog. „Chiar și atunci când un val de reforme a avut loc în industria de pui, industria de carne de vită din SUA a zburat sub radar în această problemă de mult timp”, a spus Brook. „În lupta continuă de a pune capăt abuzului de antibiotice, acest pas McDonald’s trimite un mesaj clar că afacerile obișnuite nu vor mai fi acceptate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri