Caută
Close this search box.

Revoluţionari amendaţi în Piaţa Universităţii. Poliţist: În ’89 aproape nici nu mă născusem

Incident în Piața Universității din București, între poliţişti şi revoluționarii timișoreni veniți să-și comemoreze eroii morți la troița din centrul Capitalei. Autocarul lor a fost oprit de polițiști, care le-au interzis să parcheze pe zona hașurată din Piața Universității, locul unde parcau de fiecare dată atunci când veneau în Bucureşti pentru a depune coroane la acea troiță.

Incidentul a avut loc joi, în 20 decembrie 2018, atunci când autocarul cu aproximativ 40 de revoluționari din Timișoara a încercat să oprească pe zona hașurată din Piața Universității, la troiță, pentru ca cei care au aprins scânteia Revoluției din 1989 să onoreze amintirea eroilor căzuți pentru libertate.

Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie, a fost și amendat de polițiști și spune că la un moment dat erau acolo cinci mașini de Poliție. În cele din urmă, după altercații verbale între revoluționari și polițiști, autocarul a parcat în zonă și revoluționarii au adus un omagiu eroilor din Decembrie 1989.

Reprezentanții Poliției municipiului București transmit că un bărbat, membru într-un grup ce a venit să depună o coroană de flori la monumentul din Piața Universității, a adresat injurii unui polițist și a fost sancționat. În plus, faptul că în perimetrul Pieței Universității se aflau mai mulți polițiști ține de normalitate, având în vedere că zona centrală a Capitalei este foarte aglomerată, scrie tion.ro

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri