Caută
Close this search box.

Româniaaa ! Victorie zdrobitoare, fete de senzație pe teren francez

România a tratat cât se poate de serios echipa Germania, în meciul doi de la Euro, şi a câştigat cu 29-24 după o evoluţie mai mult ecât convingătoare, Naţionala s-a calificat deja în Main Round cu două puncte. Portarul Denisa Dedu a fost desesmnată jucătoarea meciului, după o prestaţie fabuloasă.

După ce a detonat bomba cu Norvegia în prima etapă a Grupei D, Germania a fost privită cu foarte multă precauţie de Ambros Martin & Co. Olandezul Henk Groener a imprimat echipei un stil nordic, iar pentru tricolore un obiectiv a fost clar, să nu le lase pe adversare să repună repede, să meargă strună schimbarea atac – apărare. Anihilarea acestui joc a fost, fără discuţie, una din cheile unei alte mari victorii la Euro.

Selecţionerul a plecat la drum în meciul doi cu trei modificări în primul 7, cu Denisa Dedu, Aneta Udriştioiu şi Melinda Geiger în atac, plus Gabriela Perianu, încă de la început în axul central în apărare. Au rămas pe poziţii Crustina Neagu, Eliza Buceschi, Crina Pintea şi Cistina Florică. Strategia gândită de Ambros Martin a dat roade de la bun început, pentru că Melinda Geiger a deschis seria golurilor echipei României, iar Denisa Dedu s-a făcut remarcată între buturi.

România – Germania 29-24 (14-11)

Dedu 1, Dumanska – portari; Udriştioiu 2, Geiger 3, Buceschi 11, Neagu 5, Perianu, Laslo 1, Ardean-Elisei, Pintea 4, Florică 2, Raţiu, Polocoşer, Băcăoanu, Chiper, Dragut. Antrenor: Ambros Martin

Eckerle, Roch – portari; Zapf, Berger 2, Grijseels, Schmelzer 1, Smits 2, Behnke 8, Zschocke, Bolk 3, Grossmann 1, Weigel 2, Geschke 2, F. Muller 1, Schulze, Stolle 2. Antrenor: Henk Groener

Pe fondul unui joc bun al României, în prima repriză a partidei cu Germania la Campionatul European din Franţa, Cristina Neagu a devenit golgheterul all-time al competiţiei, cu 206 goluri marcate în cinci ediții, plus, desigur, cea în curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri