Administraţia Vladimir Putin a avertizat Statele Unite să evite orice efort de influenţare a succesiunii la tron în Arabia Saudită, exprimându-şi susţinerea pentru controversatul prinţ moştenitor Mohammed bin Salman, suspectat de implicare în asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi.

Mihail Bogdanov, adjunct al ministrului rus de Externe şi emisar în Orientul Mijlociu al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a afirmat că prinţul Mohammed bin Salman are tot dreptul de a-i succeda regelui Salman bin Abdulaziz, în vârstă de 82 de ani.

„Sigur că ne opunem ingerinţelor. Poporul saudit şi conducerea trebuie să decidă asupra acestor chestiuni. Regele a luat o decizie şi nu îmi pot imagina pe ce temei cineva din America se poate amesteca într-o astfel de problemă şi poate stabili cine ar trebui să conducă Arabia Saudită acum sau în viitor. Este o problemă internă a Arabiei Saudite”, a declarat Mihail Bogdanov, potrivit agenţiei de presă Bloomberg.

32 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Cum spuneam intr-un raspuns anterior Mohammed bin Salman (tinerelul) este „diavolul in detalii sunnite”. Dar se pare ca nici „cardasia” siita nu-i creeaza „stari” precum dragostea sau resentimentul. Importanta este adrenalina.
    Iar Trump nu se poate pune cu o posibila solicitare de rascumparare a titlurilor de stat saudite din SUA si nu-si poate permite acceptarea unei relationari mai „fratesti” decat cea de acum cu Rusia, Turcia sau Iran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =