Caută
Close this search box.

Rusia intenţionează să disloce noi avioane de luptă în Crimeea

rusia

Rusia intenţionează să disloce noi avioane de luptă în Crimeea, suspectând Ucraina de pregătirea unor noi provocări. Conflictul dintre cele două state vecine ameninţă să ia din nou amploare, transmite Deutsche Welle.

Zece avioane de luptă ale escadronului de vânătoare al armatei aeriene a 4-a ruse produc în prezent noi tensiuni între Moscova şi Kiev şi stârnesc noi temeri legate de un potenţial război în Europa.

Avioanele de vânătoare de tip Suhoi Su-27 şi Su-30 urmează a fi dislocate pe 22 decembrie dintr-o bază aeriană rusească în alta. Mai precis, din Krimsk, regiunea Krasnodar, la Belbek, în apropiere de Sevastopol, capitala Crimeei, anexată de Rusia.

Ministerul rus al Apărării susţine că nu există motiv de îngrijorare, câtă vreme avioanele respective au mai fost staţionate în trecut în Crimeea. Ele nu au fost mutate la Krimsk decât pe perioada unor amenajări executate la baza de la Balbek şi acum urmează a fi readuse în peninsula de la Marea Neagră. Să nu existe deci motive de îngrijorare? Mass media ucrainene au avertizat în schimb că sute de avioane de luptă s-ar afla în Crimeea, de asemenea submarine şi rachete ruseşti, capabile să lovească ţinte din întreg bazinul Mării Negre. Agenţia de presă ucraineană UNIAN citează ca sursă pentru această relatare Ministerul Apărării din Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri